Gönderen Konu: Arch Linux VirtualBox Kurulumu  (Okunma sayısı 6101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« : 21 Mart 2012 - 10:33:49 »
Arch Linux üzerinde Virtualbox kurulumunu yapmak için root olarak uç birimi açın ve aşağıdaki komutları uygulayın.


Kod: [Seç]
# pacman -S virtualbox virtualbox-host-modules


Virtulabox kurulumunu yaptıktan sonra kendimizi virtualbox grubuna dahil ediyoruz.


Kod: [Seç]
# gpasswd -a USERNAME vboxusers


Not: USERNAME kısmına kendi kullanıcı adımızı yazın


Kod: [Seç]
#modprobe vboxdrv


Son olarak virtualbox´ı çalıştırıyoruz.


Kod: [Seç]
$ virtualbox


Eger şöyle bir hata verirse;


Kod: [Seç]
VirtualBox: supR3HardenedMainGetTrustedMain: dlopen("/usr/lib/virtualbox/VirtualBox.so",) failed: libQtCore.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory


Bunun için uçbirimi açıp  qt paketini yükleyin.


Kod: [Seç]
#pacman -S qt


Sorun giderilmiş olacaktır. Menülerde görünmesi için oturumu açıp kapatın.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2012 - 13:14:12 »
Yanlış hatırlamıyorsam "MODULES=()" kısmı "mkinitcpio.conf" da değil miydi? "rc.conf" da "DEAMONS=" diye bir şey var ama MODULES yok. Biz mi ekleyeceğiz yoksa?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
RE: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2012 - 13:23:21 »
Benim rc.conf dosya içerigim aşağıdadır. Henüz virtualbox kurmadım. Ama ilgili dosyanın HARDWARE  bölümünde MODULES satırı açıkça görülebilir. Kurulumdan sonra işlenmesi gerekir.


Kod: [Seç]
#
# /etc/rc.conf - Main Configuration for Arch Linux
#
# See 'man 5 rc.conf' for more details
#

# LOCALIZATION
# ------------
HARDWARECLOCK="UTC"
TIMEZONE="Europe/Istanbul"
KEYMAP="trq"
CONSOLEFONT="lat5-16"
CONSOLEMAP=
LOCALE="tr_TR.UTF-8"
DAEMON_LOCALE="yes"
USECOLOR="yes"

# HARDWARE
# --------
MODULES=()
USEDMRAID="no"
USEBTRFS="no"
USELVM="no"

# NETWORKING
# ----------
HOSTNAME="cuma"

interface=eth0
address=
netmask=
broadcast=
gateway=

NETWORK_PERSIST="no"

# DAEMONS
# -------
#
DAEMONS=(syslog-ng network crond @alsa dbus @fam gdm)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2012 - 13:27:08 »
Kusura bakmayın, orası gözümden kaçmış.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı mete13

  • Newbie
  • *
  • İleti: 107
Cvp: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2012 - 13:30:07 »
Kod: [Seç]
#
# /etc/rc.conf - Main Configuration for Arch Linux
#

# -----------------------------------------------------------------------
# LOCALIZATION
# -----------------------------------------------------------------------
#
# LOCALE: available languages can be listed with the 'locale -a' command
# DAEMON_LOCALE: If set to 'yes', use $LOCALE as the locale during daemon
# startup and during the boot process. If set to 'no', the C locale is used.
# HARDWARECLOCK: set to "", "UTC" or "localtime", any other value will result
#   in the hardware clock being left untouched (useful for virtualization)
#   Note: Using "localtime" is discouraged, using "" makes hwclock fall back
#   to the value in /var/lib/hwclock/adjfile
# TIMEZONE: timezones are found in /usr/share/zoneinfo
#   Note: if unset, the value in /etc/localtime is used unchanged
# KEYMAP: keymaps are found in /usr/share/kbd/keymaps
# CONSOLEFONT: found in /usr/share/kbd/consolefonts (only needed for non-US)
# CONSOLEMAP: found in /usr/share/kbd/consoletrans
# USECOLOR: use ANSI color sequences in startup messages
#
LOCALE="tr_TR.UTF-8"
DAEMON_LOCALE="no"
HARDWARECLOCK="UTC"
TIMEZONE="Europe/Istanbul"
KEYMAP="trq"
CONSOLEFONT="lat5-16"
CONSOLEMAP=
USECOLOR="yes"

# -----------------------------------------------------------------------
# HARDWARE
# -----------------------------------------------------------------------
#
# MODULES: Modules to load at boot-up. Blacklisting is no longer supported.
#   Replace every !module by an entry as on the following line in a file in
#   /etc/modprobe.d:
#     blacklist module
#   See "man modprobe.conf" for details.
#
MODULES=()

# Udev settle timeout (default to 30)
UDEV_TIMEOUT=30

# Scan for FakeRAID (dmraid) Volumes at startup
USEDMRAID="no"

# Scan for BTRFS volumes at startup
USEBTRFS="no"

# Scan for LVM volume groups at startup, required if you use LVM
USELVM="no"

# -----------------------------------------------------------------------
# NETWORKING
# -----------------------------------------------------------------------
#
# HOSTNAME: Hostname of machine. Should also be put in /etc/hosts
#
HOSTNAME="mete-arch"

# Use 'ip addr' or 'ls /sys/class/net/' to see all available interfaces.
#
# Wired network setup
#   - interface: name of device (required)
#   - address: IP address (leave blank for DHCP)
#   - netmask: subnet mask (ignored for DHCP) (optional, defaults to 255.255.255.0)
#   - broadcast: broadcast address (ignored for DHCP) (optional)
#   - gateway: default route (ignored for DHCP)
#
# Static IP example
# interface=eth0
# address=192.168.0.2
# netmask=255.255.255.0
# broadcast=192.168.0.255
# gateway=192.168.0.1
#
# DHCP example
# interface=eth0
# address=
# netmask=
# gateway=

interface=eth0
address=
netmask=
broadcast=
gateway=

# Setting this to "yes" will skip network shutdown.
# This is required if your root device is on NFS.
NETWORK_PERSIST="no"

# Enable these netcfg profiles at boot-up. These are useful if you happen to
# need more advanced network features than the simple network service
# supports, such as multiple network configurations (ie, laptop users)
#   - set to 'menu' to present a menu during boot-up (dialog package required)
#   - prefix an entry with a ! to disable it
#
# Network profiles are found in /etc/network.d
#
# This requires the netcfg package
#
#NETWORKS=(main)

# -----------------------------------------------------------------------
# DAEMONS
# -----------------------------------------------------------------------
#
# Daemons to start at boot-up (in this order)
#   - prefix a daemon with a ! to disable it
#   - prefix a daemon with a @ to start it up in the background
#
# If something other takes care of your hardware clock (ntpd, dual-boot...)
# you should disable 'hwclock' here.
#
DAEMONS=(hwclock syslog-ng network netfs crond alsa dbus fam kdm networkmanager)


Bu benim rc.conf dosya içeriğim. Normalde olması lazım ama sen de

MODULES=()

yazarak oluşturabilirsin ama ilk önce wiki sayfasını inceleyebilirsin
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
01001110011001010010000001001101011101010111010001101100011101010010000001010100111111000111001001101011111111000110110100100000010001000110100101111001011001010110111001100101

T.C

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Cvp: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2012 - 13:51:56 »
Alıntı yapılan: "Aequitas"

Kusura bakmayın, orası gözümden kaçmış.


Rica ederim, olur böyle şeyler.:) Aynı yöntemle defalarca kurulum yapıp düzenledim. Sorun olmadı.



Bu arada kaynak vermeyi unutmuşum.  @mete13  kaynak olarak wikiyi eklemiş.Teşekkür ederim:)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı tarakbumba

  • Newbie
  • *
  • İleti: 252
Cvp: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2012 - 15:47:48 »
Alıntı yapılan: "Aequitas"

Yanlış hatırlamıyorsam "MODULES=()" kısmı "mkinitcpio.conf" da değil miydi? "rc.conf" da "DEAMONS=" diye bir şey var ama MODULES yok. Biz mi ekleyeceğiz yoksa?


mkinitcipio.conf içerisindeki MODULES kısmı intird oluşuturulurken hangi modülün initrd içeriğinde yer alacağı ile ilgili. Bkz: burası ve burası
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2012 - 19:41:37 »
Teşekkür ederim @tarakbumba. Bir şey daha öğrendim. Çok da ilgimi çekti doğrusu. Şöyle bir yorum var wikide. "Kullanıcılar açılış süresini kısaltmak için başlangıçta gerekli modülleri buraya manuel olarak girip HOOKS kısmından udev'i çıkarma opsiyonunu kullanabiliyorlar." Denemeye değer. Tabi önce hangi modüllerin gerekli olduğunu bulmam lazım. Arch ile GNU/Linux'u cidden sevmeye başladım..
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı MKA

  • İleti: 75
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #8 : 19 Haziran 2012 - 19:47:25 »
Merhaba arkadaşlar.Bugün Arch'a Virtual box kurulumu yapmaya çalıştım.





rc.d setup vboxdrv komutu verdiğimde...

:: Daemon script vboxdrv does not exist or is not executable.



Çalıştırmak için virtualbox komutu verdiğimde.

No protocol specified

Failed to open the X11 display!



Çıktılarını aldım. Doğal olarakta program yüklendi. Arayüz çalıştı fakat Sanal aygıt'ı başlattığımda hata verdi.



Daha önce böyle bir hataya rastlayan oldumu?



Arkadaşlar sorun çözüldü =) VirtualBox'ı kaldırdım. Önbelleği boşalttım ve tekrar kurdum. Şu an problemsiz çalışıyor...
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2012 - 20:03:33 »
Şimdiye kadar ilk mesajda yazdığım hata haricinde bir sorunla karşılaşmadım. Sonraları o hatada giderildi. Sorunu çözdügünüze sevindim. Ayrıca geri bildirim içinde teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı proton

  • Newbie
  • *
  • İleti: 208
Re: RE: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #10 : 20 Haziran 2012 - 17:49:39 »
Alıntı yapılan: "Aequitas"
Teşekkür ederim @tarakbumba. Bir şey daha öğrendim. Çok da ilgimi çekti doğrusu. Şöyle bir yorum var wikide. "Kullanıcılar açılış süresini kısaltmak için başlangıçta gerekli modülleri buraya manuel olarak girip HOOKS kısmından udev'i çıkarma opsiyonunu kullanabiliyorlar." Denemeye değer. Tabi önce hangi modüllerin gerekli olduğunu bulmam lazım. Arch ile GNU/Linux'u cidden sevmeye başladım..


Udev değilde autodetect olmalı diye hatırlıyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »
irc: #archtr

Motorola Atrix: cm7.2

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #11 : 25 Haziran 2012 - 15:31:51 »
Abi şu kısım çok eğreti duruyor. Kaynağı neresi, güncel mi?
Kod: [Seç]
# rc.d setup vboxdrv
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı pwl

  • İleti: 21
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #12 : 05 Mayıs 2013 - 04:51:53 »
Anlatım için emeklerinize sağlık. Girdiğim komuttan sonra aldığım çıktıyı aynen aktarıyorum.



http://pastie.org/7802534
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #13 : 05 Mayıs 2013 - 10:00:00 »
@pwl, internet bağlantınızı kontrol edip önce yansı adreslerine senkronize olun ve sistemi güncelleyin.
Kod: [Seç]
#pacman -Syy

Kod: [Seç]
#pacman -Syu

komutlarını uygulayın. Hata verirse çıktıyı aktarın.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı pwl

  • İleti: 21
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #14 : 06 Mayıs 2013 - 21:19:49 »
@cumali önerinizi uyguladım ve



pacman -Syy çıktısı  http://pastie.org/7809594



pacman -Syu çıktısı http://pastie.org/7809608 bu şekildedir. Şimdi ne yapalım ?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #15 : 06 Mayıs 2013 - 23:04:56 »
Çıktıda sorun göremedim.
Kod: [Seç]
#pacman -Syu

komutunu bir iki kez tekrarlayın. Varsa güncellemeler alır. Yoksa " yapılacak bir şey yok" der. Bu aşamadan sonra dilediginiz paket kurulumunu yapın.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı pwl

  • İleti: 21
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #16 : 07 Mayıs 2013 - 00:04:49 »
Bahsettiğiniz komutları defalarca girdim. Bence bir kaç kere girmekle düzelicek bir sorun değil. mirror listte bi sıkıntı var. Daha sonra başlıkta verdiğiniz virtualbox kurulumu için gerekli komutları girdim ama değişen birşey yok. Virtualbox kurulum komutunu girdikten sonra ilk mesajımda verdiğim çıktının aynısını alıyorum. http://pastie.org/7802534
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #17 : 07 Mayıs 2013 - 00:26:22 »
Kod: [Seç]
# rankmirrors -g


komutundan sonra sistemi güncelleyin, ve yarım kalan işlemi tekrar deneyin.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı pwl

  • İleti: 21
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #18 : 07 Mayıs 2013 - 00:40:36 »
@decent, cumali destekleriniz için teşekkür ederim. Sorunu şu şekilde çözdüm.



Önce /etc/pacman.conf ve /etc/pacman.d/mirrorlist'i sırasıyla sildim.


Kod: [Seç]
1. sudo rm /etc/pacman.conf
2. sudo rm /etc/pacman.d/mirrorlist

Daha sonra
Kod: [Seç]
/etc/pacman.conf ve /etc/pacman.d/mirrorlist
içerisindeki tüm satırları Arch x86_64 kullanan bir arkadaşımdan aldım.



En son olarakta
Kod: [Seç]
pacman -Syy
ve
Kod: [Seç]
pacman -Syu
komutlarını uyguladıktan sonra bir dizi işlemler yaptı makinam. Daha sonra başıktaki virtualbox için gerekli komutları uyguladıım ve kurulum başarıyla tamamlandı, şu anda virtualbox'ı açabiliyorum.



@decent verdiğiniz komutu gene de yapmam gerekir mi ? İkinci bir sorum ise farzedelim ki ben bu bahsekonu 2 dosyayı gene bozdum, herhangi bir komutla bunları default hale getirmem mümkün müdür ?



Yardımlarınız için teşekkürler ;)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #19 : 07 Mayıs 2013 - 01:20:34 »
Rica ederiz [profile]pwl[/profile]

Bir önceki iletide yazdığım [c]# rankmirrors -g[/c] komutu mevcut aktif sunucuları hız vs. kriterlere göre sıralayıp doğrudan [c]/etc/pacman.d/mirrorlist[/c] dosyasına yazmaktadır.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı pwl

  • İleti: 21
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #20 : 07 Mayıs 2013 - 10:11:04 »
@decent verdiğiniz komutu girdim ancak çıktı olarak şunu aldım.
Alıntı
--g is an invald argument.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #21 : 07 Mayıs 2013 - 20:29:32 »
Alıntı yapılan: "pwl"
@decent verdiğiniz komutu girdim ancak çıktı olarak şunu aldım.
Alıntı
--g is an invald argument.


# [c]pacman -S reflector[/c]



https://wiki.archlinux.org/index.php/Reflector

kaynağından devam edin:

Önce varsa yedek alın:

# [c]cp -vf /etc/pacman.d/mirrorlist /etc/pacman.d/mirrorlist.backup[/c]

Ardından istediğiniz komutları kendi parametrelerinize göre yürütün.

# [c]reflector --verbose -l 200 -p http --sort rate --save /etc/pacman.d/mirrorlist[/c]

# [c]reflector --verbose --country 'Turkey' -l 200 -p http --sort rate --save /etc/pacman.d/mirrorlist[/c]
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı pwl

  • İleti: 21
Re: Arch Linux VirtualBox Kurulumu
« Yanıtla #22 : 08 Mayıs 2013 - 16:46:07 »
@decent,

Teşekkür ederim, denediğimde sonuçları bildireceğim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »