Arch Linux Türkiye Forum

Gönderen Konu: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.  (Okunma sayısı 8044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« : 21 Haziran 2012 - 20:54:39 »
Merhaba ArchLinux ailesi,



Dizüstü bilgisayarıma sorunsuz bir şekilde ArchLinux kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum sonrası http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=57 adresindeki yapılandırmaları eksiksiz ve doğru bir şekilde yaptım fakat Gnome grafik arabirimine ulaşamıyorum. Şöyle bir hata almaktayım:



http://i46.tinypic.com/2d9tj0p.jpg" alt="" class="bbc_img" />



Çözüm önerilerinizi bekliyorum, şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2012 - 21:08:05 »
Hoşgeldiniz @lovecodez.Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz? Birde /etc/rc.conf ile /etc/inittab dosya çıktılarını buraya aktarırmısın?  Benzer bir sorun burada yazılmış ve çözüm bulunmuş. https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1079788#p1079788" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1079788#p1079788
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2012 - 22:03:10 »
Hoşbuldum @cumali ilgin için teşekkürler öncelikle, ekran kartım Nvidia GeForce GTX 560M ve çıktılar ise şu şekilde.



/etc/inittab çıktısı:


Kod: [Seç]
#
# /etc/inittab
#

# Runlevels:
# 0 Halt
# 1(S) Single-user
# 2 Not used
# 3 Multi-user
# 4 Not used
# 5 X11
# 6 Reboot


## Only one of the following two lines can be uncommented!
# Boot to console
#id:3:initdefault:
# Boot to X11
id:5:initdefault:

rc::sysinit:/etc/rc.sysinit
rs:S1:wait:/etc/rc.single
rm:2345:wait:etc/rc.multi
rh:06:wait:/etc/rc.shutdown
su:S:wait:/sbin/sulogin -p

# -8 options fixes umlauts problem on login
c1:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 38400 tty1 linux
c2:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 38400 tty2 linux
c3:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 38400 tty3 linux
c4:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 38400 tty4 linux
c5:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 38400 tty5 linux

# Serial Virtual Console for KVM and others VMs
#s0:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 9600 ttyS0 linux

# Hypervisor Virtual Console for Xen and KVM
#h0:2345:respawn:/sbin/agetty -8 -s 38400 hvc0 linux
ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -t3 -r now

# Example lines for starting a login manager
#x:5:respawn:/usr/bin/xdm -nodaemon
x:5:respawn:/usr/sbin/gdm -nodaemon
#x:5:respawn:/usr/bin/kdm -nodaemon
#x:5respawn:/usr/bin/slim >/dev/null 2>&1

# End of file


/etc/rc.conf çıktısı:


Kod: [Seç]
#
# /etc/rc.conf Main Configuration for Arch Linux
#
# See 'man 5 rc.conf' for more details
#

# LOCALIZATION
# ------------
HARDWARECLOCK="UTC"
TIMEZONE="Europe/Istanbul"
KEYMAP="trq"
CONSOLEFONT="lat5-16"
CONSOLEMAP=
LOCALE=
DAEMON_LOCALE="no"
USECOLOR="yes"

# HARDWARE
#--------
MODULES=()
USEDMRAID="no"
USEBTRFS="no"
USELVM="no"

# NETWORKING
# ----------
HOSTNAME="mustafa"

interface=eth0
address=
netmask=
broadcast=
gateway=

NETWORK_PERSIST="no"

# DAEMONS
# --------
#
DAEMONS=(syslog-ng network crond @alsa dbus gdm)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2012 - 22:37:51 »
Kod: [Seç]
su

Kod: [Seç]
lspci


Ekran kartı ile ilgili kaç satır var ?

Özetle bilgisayarda çift ekran kartı var mı ?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2012 - 22:38:32 »
Çıktılarınızda sorun görünmüyor. Benzer bir konu burda tartışılmış. https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=979150#p979150" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=979150#p979150



Şu paketleri Aur dan yükleyin. http://https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=49469


Kod: [Seç]
yaourt -S bumblebee

Kod: [Seç]
yaourt -S nvidia-utils-beta
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2012 - 22:43:35 »
@decent hayır tek ekran kartı mevcut. (bilgisayarım MSI GT683R)



@cumali inceleyip gerekli işlemleri yaptıktan sonra tekrar bilgilendireceğim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2012 - 22:57:49 »
Şöyle birşey dikkatimi çekti, yaourt kullanabilmek için archlinuxfr reposunu .conf dosyasına ekleyip -Syy ile update ettiğimde extra reposunun altında yaklaşık bir on satır falan "INIT:  cannot execute "/usr/bin/gdm"" yazdı. Daha önce debian kullandım ve gdm yerine gdm3 kullanıyordu. Aynı şey archlinux için de geçerli midir? Problemin kaynağı bu olabilir mi?



--- Ekleme ---



Bir süre işlem yapmayınca aynı şey tekrar oldu bir on satır  "INIT:  cannot execute "/usr/bin/gdm"" sonrasında "INIT:  Id "x" respawning too fast: disabled for 5 minutes"" yazdı.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2012 - 23:11:42 »
Eger gnome yükleme sırasında gnome-extra paketlerinide yüklemişseniz gdm3 otomatik olarak yüklenecektir. Arch linux sürekli en güncel paketi yükleyeceginden bahsettiginiz bir durum sözkonusu olmaz. Yani bir önceki versiyonu istesenizde yükleme şansınız olmaz. http://http://www.archlinux.org/packages/extra/i686/gdm/



Aur ile ilgili yapılandırmayı  burdaki konuya baktığınızı sanıyorum. http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=6" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=6
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2012 - 23:29:39 »
Bahsi geçen hatayı verdiginde CTRL+Alt+F1 ile konsola düşüp ardından startx ile giriş yapmayı deneyin. Masaüstüne gelmeniz halinde sistemi güncelleyin. Ardından sisteminize uygun gdm paketini yükleyin. http://www.archlinux.org/packages/?sort=&q=gdm&maintainer=&last_update=&flagged=&limit=50" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://http://www.archlinux.org/packages/?sort=&q=gdm&maintainer=&last_update=&flagged=&limit=50



Ek:   "INIT: Id "x" respawning too fast: disabled for 5 minutes"  hatası için bkz: http://millertechnologies.net/forum/index.php?topic=107.msg442#msg442" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://http://millertechnologies.net/forum/index.php?topic=107.msg442#msg442
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2012 - 23:34:28 »
bumblebee kurulumu sırasında,



( Unsupported package: Potentially dangerous ! )

==> Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort)

==> -------------------------------





şeklinde bir hata alıyorum, baktım fakat pek bir bilgi bulamadım bu konuda.



----



Konsola düşüp startx denedim fakat,


Kod: [Seç]
Server terminated with error (1). Closing log file
xinit: giving up
xinit: unable to connect to X server: Connection refused
xinit: server error


ile biten bir hata alıyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2012 - 23:47:22 »
( Unsupported package: Potentially dangerous ! )

==> Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort)    hata degildir. Bu soruya hayır ( n ) deyin. İnstallation, contiune tarzı sorulara evet yada Y ile yanıt verin. Derlenmesini sabırla bekleyin. Arada parola sorabilir.



Şu çıktıyı almam mümkünmü? root olarak


Kod: [Seç]
pacman -Q gdm
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2012 - 23:48:35 »
Çıktı şöyle:
Kod: [Seç]

pacman -Q gdm

gdm 3.4.1-2
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #12 : 21 Haziran 2012 - 23:56:23 »
Güncel gdm paketi kuruluymuş. Aur dan paket yüklemek için aşağıdaki çıktı size yardımcı olabilir. Packer çatallaması olan meric kurulumda örnek alınmıştır.


Kod: [Seç]
[cuma@Archtr org ~]$ yaourt -S meric

==> Downloading meric PKGBUILD from AUR...
x PKGBUILD


First Submitted: Mon, 11 Jun 2012 10:38:28 +0000
meric 20120613-1
( Unsupported package: Potentially dangerous ! )
==> Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort)
==> ------------------------------------
==> n

==> meric dependencies:
 - grep (already installed)
 - sed (already installed)
 - bash (already installed)
 - curl (already installed)
 - pacman (already installed)
 - git (already installed)
 - jshon (package found)


==> Continue building meric ? [Y/n]
==> -------------------------------
==>
==> Building and installing package
==> Install or build missing dependencies for meric:
Parola:
paket bağımlılıkları çözümleniyor...
varsa paketler arası çakışmalara bakılıyor...

Hedefler (2): jansson-2.3-1  jshon-20111222-1

Toplam İndirme Boyutu:    0,04 MiB
Toplam Kaplayacağı Alan:   0,15 MiB

Kuruluma onay veriyor musunuz? [E/h] E
:: paketler community deposundan alınıyor...
 jansson-2.3-1-i686        34,9 KiB   321K/s 00:00 [######################] 100%
 jshon-20111222-1-i686      9,6 KiB   155K/s 00:00 [######################] 100%
(2/2) paket bütünlüğü kontrol ediliyor             [######################] 100%
(2/2) paket dosyaları yükleniyor                   [######################] 100%
(2/2) dosya çakışmaları kontrol ediliyor           [######################] 100%
(2/2) disk alanı kontrol ediliyor                  [######################] 100%
(1/2) yükleniyor jansson                           [######################] 100%
(2/2) yükleniyor jshon                             [######################] 100%
==> Son git sürümü belirleniyor...
  -> Değişiklik numarası olarak 20120621 bulundu
==> meric 20120621-1 (Prş Haz 21 23:57:02 EEST 2012) paketi oluşturuluyor
==> Bağımlılıklar denetleniyor...
==> Derleme bağımlılıkları denetleniyor...
==> Kaynak kodları alınıyor...
==> Kaynak Kodları Açılıyor...
==> fakeroot ortamına giriliyor...
==> build() işlemine başlanıyor...
==> Connecting to github GIT server....
Cloning into 'meric'...
remote: Counting objects: 75, done.
remote: Compressing objects: 100% (64/64), done.
remote: Total 75 (delta 37), reused 48 (delta 11)
Unpacking objects: 100% (75/75), done.
==> Kurulum düzenleniyor...
  -> İstenmeyen dosyalar kaldırılıyor...
  -> Kılavuz ve bilgi sayfaları sıkıştırılıyor...
  -> İkilik dosyalardan ve kütüphanelerden gereksiz ayıklama sembolleri ayıklanıyor...
==> Paket oluşturuluyor...
  -> .PKGINFO dosyası üretiliyor...
  -> Paket sıkıştırılıyor...
==> fakeroot ortamından çıkılıyor.
==> meric 20120621-1 (Prş Haz 21 23:57:09 EEST 2012) paketinin derlenmesi tamamlandı

==> Continue installing meric ? [Y/n]
==> [v]iew package contents [c]heck package with namcap
==> ---------------------------------------------------
==> Y

paketler yükleniyor...
paket bağımlılıkları çözümleniyor...
varsa paketler arası çakışmalara bakılıyor...

Hedefler (1): meric-20120621-1

Toplam Kaplayacağı Alan:   0,10 MiB

Kuruluma onay veriyor musunuz? [E/h]
(1/1) paket bütünlüğü kontrol ediliyor             [######################] 100%
(1/1) paket dosyaları yükleniyor                   [######################] 100%
(1/1) dosya çakışmaları kontrol ediliyor           [######################] 100%
(1/1) disk alanı kontrol ediliyor                  [######################] 100%
(1/1) yükleniyor meric                             [######################] 100%
meric için opsiyonel bağımlılık(lar)
    sudo: install and update packages as non-root
    customizepkg: apply customizepkg modifications
[cuma@Archtr org ~]$
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #13 : 21 Haziran 2012 - 23:58:55 »
Kod: [Seç]
yaourt -S bumblebee

Kod: [Seç]
yaourt -S nvidia-utils-beta


Kurulumu yaptım fakat bir değişiklik yok henüz.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #14 : 22 Haziran 2012 - 00:04:39 »
Şu çıktılarda ne diyor?
Kod: [Seç]
pacman -Syy

Kod: [Seç]
pacman -Syu
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #15 : 22 Haziran 2012 - 00:14:21 »
Çıktılar şu şekilde:


Kod: [Seç]
# pacman -Syy
:: Synchronizing package databases...
  core                      104.3 KiB             159K/s 00:01 [#####] 100%
  extra                   1403.5 KiB             556K/s 00:03 [#####] 100%
  community          1686.1 KiB             604K/s 00:03 [#####] 100%
  archlinuxfr               30.1 KiB            132K/s 00:00 [#####] 100%


Kod: [Seç]
# pacman -Syu
:: Synchronizing package databases...
  core is up to date
  extra is up to date
  community is up to date
  archlinuxfr is up to date
:: Starting full system upgrade...
  there is nothing to do
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #16 : 22 Haziran 2012 - 00:19:00 »
Alıntı yapılan: "lovecodez"
Kod: [Seç]
yaourt -S bumblebee

Kod: [Seç]
yaourt -S nvidia-utils-beta


Kurulumu yaptım fakat bir değişiklik yok henüz.


Bu konuda belgeler sayfamızda yeralan konu ve yapılandırmayı inceleyin. http://archtr.org/wiki/index.php?title=Bumblebee" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">http://http://archtr.org/wiki/index.php?title=Bumblebee


Kod: [Seç]
pacman -Syu

çıktısının devamını göremiyoruz. Uzunda olsa buraya ekleyin. Amaç güncellemelerin var olup olmadığını anlamak. Zira güncellmelerin alınmasıyla bir çok sorun ortadan kalkabilir.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #17 : 22 Haziran 2012 - 00:21:30 »
Kod: [Seç]
pacman -Syu

çıktısı yalnızca bu kadar, devamı yok. Bumblebee konusunu da gözden geçireceğim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #18 : 22 Haziran 2012 - 00:38:41 »
Şu an daha fazla bir yöntem aklıma gelmiyor. Bumblebee başlığında verdigim bağlantıdaki " Bumblebee Çalıştırma" konusunu okuyup geregini yapmanızdan başka fikir aklıma gelmiyor. Özellikle " Bumblebee nin otomatik çalışması için /etc/rc.conf dosyasındaki DAEMONS satırına eklenmesi gereklidir: "


Kod: [Seç]
DAEMONS=(... @bumblebeed)

Burası sizde ekli degildi. Bumblebee,başarılı kurulup ilgili düzenleme yapıldıysa diyecegim yok.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #19 : 22 Haziran 2012 - 00:43:17 »
İlginiz için teşekkürler, herşeyi tekrar gözden geçireceğim. Herhangi bir gelişme durumunda tekrar yardım isteyebilirim. :shy:
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #20 : 22 Haziran 2012 - 00:48:13 »
Geri bildiriminizi bekliyoruz. Zira son günlerde Nvidia sürücü konusunda sıkıntı yaşanmaktadır. Vereceginiz bilgiler ışık tutabilir. Ayrıca sizlere yardımcı olmak görevimiz. :)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı ♡ YFDogan ♡ Unutmayacağız

  • Newbie
  • *
  • İleti: 467
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #21 : 22 Haziran 2012 - 09:39:58 »
Nvidia ile sorun çıkıyor evet, Nouveau sürücüleri ile deneyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #22 : 22 Haziran 2012 - 10:41:03 »
Açıkçası bugüne kadar Linux'ta tam tersi bir durumla karşılaştım. ATI sürücülerinde problem, NVIDIA'da iyi bir performans. :) ArchLinux'un NVIDIA ile problem çıkarması üzücü. @YFDogan Eve döner dönmez Nouveau ile deneyeceğim sonuçları buradan paylaşırım tekrar.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #23 : 22 Haziran 2012 - 11:02:26 »
Geçmişte neredeyse NVIDIA ile hiç problem çıkmazdı. Günümüzde ise NVIDIA sürücüleri hakkında forumlarda tartışmalara sık sık rastlamak mümkün.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı lovecodez

  • İleti: 101
  • Karma: +0/-0
Re: GdmDisplay display lasted * seconds hatası.
« Yanıtla #24 : 22 Haziran 2012 - 11:24:35 »
NVIDIA'nın Linux Foundation'a katılmasından sonra driverlarında böyle yeni problemler çıkıyor olması gerçekten ironik.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »