Arch Linux Türkiye Forum


Gönderen Konu: [Çözüldü] Arch Linux Openbox Firewall Kurulumu  (Okunma sayısı 159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

9 Yanıt  [Çözüldü] Arch Linux Openbox Firewall Kurulumu
: 13 Mayıs 2018 - 17:18:12

Çevrimdışı Elephant Man

  • Newbie
  • *
  • 41
  • I am not an animal, i am a human being!
  • Dağıtım: Arch Linux
  • Ekran Kartı: Radeon HD 4850
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar, başlıkta belirttiğim gibi ben Arch Linux ve Openbox kullanıyorum. Dolayısıyla sizin de bildiğiniz gibi bilgisayar için gerekli programları tek tek araştırıp kendim kuruyorum. Bilgisayarın aslında pek bir eksiği yok, her şey kurulu fakat kafama güvenlik duvarı kurmalı mıyım bu takıldı. Ben bir ev kullanıcısıyım, banka işleri vb. şeyler de yapmıyorum,  (tabi internet bankacılığına giriyorum arada ama limiti fazla olmayan bir kartım var) arada bir Tor Browser (meraktan) kullanıyorum ve bazen de Irssi'den freenode kanallarına girip IRC üzerinden tecrübeli kişilere Linux hakkında sorular soruyorum.  (bazıları oralara proxy ile giriyormuş neden bilmiyorum) Aşağı yukarı bilgisayarda günde 12 saat vakit harcayan biriyim. Bunları neden anlatıyorum, sizce benim firewall kurmama gerek var mı? Windows kullanırken zaten otomatik kurulu geliyordu fakat gerekli miydi yoksa değil miydi bilemiyorum. Eğer firewall kullanmam gerektiğini düşünüyorsanız, sizce hangi firewall yazılımını kullanmalıyım? Bir de eğer  tavsiye verecekseniz sistemi yormayan hızlı ve hafif (lightweight) bir yazılım olursa memnun olurum. Kurduğum bütün programları bu ilke ile seçmeye çalışıyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir, teşekkürler.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2018 - 03:19:19 Gönderen: Elephant Man »

Yanıtla #1
: 13 Mayıs 2018 - 17:30:49

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • 2.227
Yıllardır Arch Linux kullanıcısıyım. Açıkçası hiç ihtiyaç duymadım. Buna internet bankacılığını kullanmam da dahil. İhtiyacınız yoksa kurmayın derim. Tabi tercih sizin. Kurmak isterseniz guwf (güvenlik duvarı yapılandırması ) işinizi görecektir. Pamac paket yöneticisi kullanıyorsanız firewall yazıp aratın.Seçiminizi yapın.


Kod: [Seç]
#pacman -S guwf

Yanıtla #2
: 13 Mayıs 2018 - 18:01:03

Çevrimdışı Elephant Man

  • Newbie
  • *
  • 41
  • I am not an animal, i am a human being!
  • Dağıtım: Arch Linux
  • Ekran Kartı: Radeon HD 4850
Benim şartlarımda birinin güvenlik açısından sıkıntısı olmaz , gereksiz diyorsanız kurmayayım. Sadece yeni bir kullanıcı olduğum için acaba yok diye tüm tehditlere açık bir halde miyim diye kafamda bir şüphe oluştu, bilgim yetmediği için de konu açtım. Aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Yanıtla #3
: 13 Mayıs 2018 - 19:20:35

Çevrimdışı Empat

  • Newbie
  • *
  • 8
  • Dağıtım: Arch Linux
Tor browser'dan deep web'e giriyorsan eğer deep web'de dikkatli olursan bir firewall'e ihtiyacın olmaz. Diğer konularda yani günlük kullanımda ise zaten gereği yok.
Sazımı asın duvara
Yalnız kalsın bahtı kara
Vasiyetim tüm dostlara
Türkülerle gömün beni

Yanıtla #4
: 13 Mayıs 2018 - 20:18:42

Çevrimdışı Elephant Man

  • Newbie
  • *
  • 41
  • I am not an animal, i am a human being!
  • Dağıtım: Arch Linux
  • Ekran Kartı: Radeon HD 4850
Merakımdan dolayı neler var diye bakmıştım, elbet yine bir şeylere bakarım. Yalnız genellikle VPN olarak kullanıyorum, bayağı güzel oluyor. Yalnız keşke Firefox yerine başka bir browserla Tor'a giriş yapılabilse, çünkü Firefox ve Chrome gibi tarayıcılar bende takılıyor, o yüzden şu an qutebrowser kullanıyorum, çok hafif ve çok güzel. Bu denli tavsiye edeceğiniz yazılımlar varsa kapım her zaman açık   Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2018 - 20:21:53 Gönderen: Elephant Man »

Yanıtla #5
: 13 Mayıs 2018 - 20:57:21

Çevrimdışı Empat

  • Newbie
  • *
  • 8
  • Dağıtım: Arch Linux
"Takılıyor" derken ? Bir video izlerken mi ? Web sayfalarını ziyaret ederken mi ? Bu sorununuz ile ilgili sorununuzu detaylı anlattığınız bir konu açarsanız yardımcı olabiliriz. Tarayıcı olarak Chromium tavsiye ederim. 
Sazımı asın duvara
Yalnız kalsın bahtı kara
Vasiyetim tüm dostlara
Türkülerle gömün beni

Yanıtla #6
: 13 Mayıs 2018 - 21:09:45

Çevrimdışı Elephant Man

  • Newbie
  • *
  • 41
  • I am not an animal, i am a human being!
  • Dağıtım: Arch Linux
  • Ekran Kartı: Radeon HD 4850
Aslında hemen hemen çoğu web browserı denedim, Chromium'da buna dahil. Hepsinde CPU ve RAM kullanımı çok yüksek, Youtube'da video izlerken CPU kullanımı %90 lara hatta bazen daha da yukarılara çıkıyor. bu konuda qutebrowser bayağı iyi, 1080p videolarda bile en fazla %60 kullanım gördüm, 1080p oynatırken genellikle en yüksek %50-60 ları görüyor.

Yanıtla #7
: 13 Mayıs 2018 - 21:41:07

Çevrimdışı Empat

  • Newbie
  • *
  • 8
  • Dağıtım: Arch Linux
Sistem özellikleriniz neler ? Merak ettim. Az önce denemek için 3 GB ram ve Intel Core 2 Duo T 6600 çift çekirdek işlemciye sahip olan laptopumda açık olan Xampp server ve Sublime Text 3 yazılımlarının yanında Chrome'da birisinde aktif şekilde video oynatılan diğerlerinde ise forum sayfaları açık olan toplam 15 tane sekme açtım. Video donmadı bile. Sizin bilgisayarınızın rami 1 veya 1.5 GB ise ve işlemcisi benimkinde daha eski ise donma yapması normal. Fakat donanımınız benimkiyle benzer veya daha iyi durumda ise yazılımsal bir hata veya eksik olması olası. Konfor açısından yazılımsal eksik veya hatayı tespit edip ve düzeltip Chromium / Chrome, Firefox, Opera vb. tarayıcılar kullanmanızı tavsiye ederim.
Sazımı asın duvara
Yalnız kalsın bahtı kara
Vasiyetim tüm dostlara
Türkülerle gömün beni

Yanıtla #8
: 13 Mayıs 2018 - 21:49:03

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • 1.083
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI

Yanıtla #9
: 13 Mayıs 2018 - 22:06:28

Çevrimdışı Elephant Man

  • Newbie
  • *
  • 41
  • I am not an animal, i am a human being!
  • Dağıtım: Arch Linux
  • Ekran Kartı: Radeon HD 4850

Tabi buyrun;




Sanırım kasmasının nedeni işlemcimin çok kötü olması.