Gönderen Konu: Boot Ekranını Kişiselleştirmek  (Okunma sayısı 3372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ♡ YFDogan ♡ Unutmayacağız

  • Newbie
  • *
  • İleti: 467
Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« : 15 Nisan 2012 - 23:55:44 »
Açılıştaki siyah boot ekranını siz de sıkıcı buluyorsanız, kendi zevkinize göre sizi karşılayacak bir resim yükleyebilirsiniz.



Bunun için öncelikle AUR dan grub2-editor paketini yüklüyoruz:
Kod: [Seç]
packer -S grub2-editor


Kurulum bittikten sonra grunb2-editor kendisini (KDE masaüstü için bu anlatım) Sistem Ayarlarında Başlatma Kapatma menusu altına atar:



http://i.imgur.com/GVGAVl.png" alt="" class="bbc_img" />



Buradan appaerance ayarlarına geliyoruz:



http://i.imgur.com/vdRdxl.png" alt="" class="bbc_img" />



altta wallpaper satırının yanındaki kutucuğa tıkladığınızda dosya yöneticiniz açılır. Buradan resimlerinizin olduğu dizine gelin ve açılışta sizi karşılamasını istediğiniz resimi seçin.



Burada önemli olan husus, ekran boyutlarına göre resmi yeniden boyutlandırmanız gerekiyor. (Örn: 1366x768 ise ekran boyutunuz resminizi de bu boyuta ölçeklendirmeniz gerekiyor). Sonra preview tıkladığınızda sizi karşılayacak ekranın ön izlemesini görebilirsiniz. Uygula diyerek root şifrenizi girin ve Sistem Ayarları menüsünden çıkın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sizi karşılayacak resmi görün.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
RE: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2012 - 00:55:48 »
Ellerine sağlık.

2 sorum var: Grub2 mi kullanıyorsun? Uygulama Grub ile çalışıyor mu?



Düzenleme: Grub'un arkaplan desteği yokmuş. Sadece Grub 2 için geçerli.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: hsngrms »

Çevrimdışı ♡ YFDogan ♡ Unutmayacağız

  • Newbie
  • *
  • İleti: 467
Cvp: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2012 - 08:23:16 »
Evet, grub2kullanıyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2012 - 10:41:09 »
Bence artık Arch kurulumunda grub yerine grub2 kurulmalı. Ya da en azından hangisini kurmak istediğimizi sormalı.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
RE: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2012 - 10:58:25 »
Yanlış anlamadıysam grub2'nin öntanımlı olarak gelmesini istiyorsunuz. Bilgisayarınızda tek sistem varsa grub kullanımında sıkıntı yok. Ancak birden çok linux dağıtımı olması halinde gereksinim duyuluyor ki buda bir iki komutla aşılabiliyor. İlerleyen zamanda öntanımlı olarak grub2 olabilecegini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Cvp: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2012 - 12:33:36 »
Alıntı yapılan: "cumali"

...

Bilgisayarınızda tek sistem varsa grub kullanımında sıkıntı yok. Ancak birden çok linux dağıtımı olması halinde gereksinim duyuluyor ki ...


Grub, sadece birden çok dağıtım veya işletim sistemi olduğunda değil, birden çok fiziksel HDD varsa da sorun çıkarabiliyor.



Grub2 ile bu sorunların hiçbiri yok.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Rbbt

  • Newbie
  • *
  • İleti: 256
Cvp: Cvp: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2012 - 13:02:43 »
Alıntı yapılan: "decent"

Grub, sadece birden çok dağıtım veya işletim sistemi olduğunda değil, birden çok fiziksel HDD varsa da sorun çıkarabiliyor.



Grub2 ile bu sorunların hiçbiri yok.


Bende diyorum herkes sorun yaşarken bende neden sorun çıkmıyor grub ile (:



Bilgisayarınızda Arch kurulu ise başka bir dağıtıma ihtiyaç yoktur diyip grub ile geliyor olabilir mi acaba?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Cvp: Cvp: Cvp: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #7 : 16 Nisan 2012 - 14:23:08 »
Alıntı yapılan: "Rbbt"

Alıntı yapılan: "decent"

Grub, sadece birden çok dağıtım veya işletim sistemi olduğunda değil, birden çok fiziksel HDD varsa da sorun çıkarabiliyor.



Grub2 ile bu sorunların hiçbiri yok.


Bende diyorum herkes sorun yaşarken bende neden sorun çıkmıyor grub ile (:



Bilgisayarınızda Arch kurulu ise başka bir dağıtıma ihtiyaç yoktur diyip grub ile geliyor olabilir mi acaba?




Altını çizerek vurguladığım sorundan bahsediyorum;

Benim için öncelik orasıdır.



Başka dağıtıma ihtiyaç olup olmaması tamamen ayrı bir konudur ve kullanıcıların özgür tercihlerine bağlıdır.

Eğer söylediğin gibi olsaydı ARCH kurulumunda varsayılan olarak gelen menu.lst dosyasında açıklamaya gerek duyulmazdı, Windows için gerekli satırlar eklenmezdi vs. vs.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: decent »

Çevrimdışı ♡ YFDogan ♡ Unutmayacağız

  • Newbie
  • *
  • İleti: 467
RE: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #8 : 16 Nisan 2012 - 14:32:47 »
Giriş ekranını özelleştirmekti konu, grub2 gerekli mi gereksiz mi şekline dönüşmüş :)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı zafer

  • Newbie
  • *
  • İleti: 101
Cvp: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #9 : 16 Nisan 2012 - 14:53:14 »
Alıntı yapılan: "hsngrms"

Ellerine sağlık.

2 sorum var: Grub2 mi kullanıyorsun? Uygulama Grub ile çalışıyor mu?



Düzenleme: Grub'un arkaplan desteği yokmuş. Sadece Grub 2 için geçerli.


merhabalar,

grub1 (legaly) arka plan desteği var... Şu an arch üzerinden yazmıyorum ancak aşağıda belirttiğim konudaki resimlere bakarak anlaşılabilir.



Kim Korkar Arch Linux'tan - Bölüm 4: Grub-1 (legaly) grafiksel düzenleme
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: zafer »

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
Cvp: Cvp: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2012 - 23:18:40 »
Alıntı yapılan: "zafer"

merhabalar,

grub1 (legaly) arka plan desteği var... Şu an arch üzerinden yazmıyorum ancak aşağıda belirttiğim konudaki resimlere bakarak anlaşılabilir.



Kim Korkar Arch Linux'tan - Bölüm 4: Grub-1 (legaly) grafiksel düzenleme

Merhaba Zafer, grafiksel düzenleme ile Grub ekranına arka plan ekleme farklı şeyler dalgınlığına geldi sanırım. Ya da yazılım karışıklığa sebep oldu: yazılım arkaplan değişikliğine izin veriyor evet, ama Grub 2 için geçerli ;)



Ayrıca daha dün GNU Grub'un sitesinde okudum arkaplan desteği Grub 2 ile beraber geldi diye. Grub Legacy'de en fazla rengi değiştirebiliyorsun.



EK:

Arch Linux'un Grub 2'ye geçmeme sebebi Archiso desteklemediği içindir. Daha gelişmiş bir araç olan Archboot desteklemekte ancak onunla çıkarılan resmi kalıp yok.

Açıklama özgün haliyle şu şekilde Grub2 Wiki sayfasında mevcut.
Alıntı
Note: Archboot iso is required for grub2-bios and grub2-efi-x86_64 installation. The official installer AIF (Arch Installation Framework) based Archiso does not support it.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: hsngrms »

Çevrimdışı tarakbumba

  • Newbie
  • *
  • İleti: 252
RE: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #11 : 16 Nisan 2012 - 23:43:15 »
GRUB' ta OpenSuse'nin uyguladığı bir yama mevcut. Bu yama ile arkaplan ekleyebilir ve grub menüsünde animasyonlar kullanılabilir. Paketi eskiden AUR'da vardı. Artık yok nedense. Mandriva, OpenSuse grub menüleri hep bu yamalı GRUB ile güzel bir görünüm sergiliyorlar. Ancak GRUB2'deki özellikler ve temalandırma tabii ki yok.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
RE: Boot Ekranını Kişiselleştirmek
« Yanıtla #12 : 16 Nisan 2012 - 23:55:40 »
Yama veya Grub üzerinden geliştirilmiş yazılımlar ile elbette olabilir fakat ortada bir yanlış anlama var o nedenle yukarıdaki gibi cevap vermeye gerek duydum. Grub Legacy ile mümkün olmayan şeyler var maalesef. :)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: hsngrms »