Haberler

Gönderen Konu: Fancontrol sorunu  (Okunma sayısı 1541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı asshar

  • İleti: 45
: 12 Ocak 2016 - 13:48:19
Arkadaslar merhaba



asus laptop um ara ara donuyordu. onceleri önemsemedim fakat sıklasınca forumda arattırdım fanımın calısmadıgını anladım. fan cok sessiz oldugundan duyulmuyor.sistemde aşagıdaki cıktıyla karşılastım.


Kod: [Seç]
[asshar@asshar ~]$ systemctl status fancontrol● fancontrol.service
   Loaded: not-found (Reason: No such file or directory)
   Active: inactive (dead)


sanırsam fankontrol ile ilgili dosya yok
Kod: [Seç]
sensors


komutu da çalışmıyor. forumdaki

http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=30&t=1369&p=12323&hilit=sensors#p12329

denedim olmadı



ne yapmalıyım?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Yavaş yavaş ögreniyoruz. Aceleye gerek yok.......


Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Yanıtla #1 : 12 Ocak 2016 - 14:23:04
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı asshar

  • İleti: 45
Yanıtla #2 : 12 Ocak 2016 - 18:32:15
cumali hocam

yüklü degildi yükledim



sonuç şu


Kod: [Seç]
[asshar@asshar ~]$ sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:        +60.0°C  (crit = +104.0°C)

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:       +58.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)
Core 1:       +58.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)
Core 2:       +60.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)
Core 3:       +60.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)

asus-isa-0000
Adapter: ISA adapter
cpu_fan:     2600 RPM
temp1:       +6280.0°C  



verdiginiz linki uyguluyorum sonucu yazarım
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Yavaş yavaş ögreniyoruz. Aceleye gerek yok.......


Çevrimdışı torrasar

  • İleti: 57
Yanıtla #3 : 12 Ocak 2016 - 18:32:29
Asus marka netbook ve Laptop larda aynı sorunu yaşıyorum. Çözüm /etc/default/grub dosyasında değişiklik yapmakta.



1)sudo apt-get install fancontrol

2)sudo gedit /etc/default/grub

Aşağıdaki satır değişimini yap:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"    

veya

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor splash"

3)> grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

4)reboot

5)>sudo pwmconfig

6) >systemctl start fancontrol
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı asshar

  • İleti: 45
Yanıtla #4 : 12 Ocak 2016 - 21:58:23
yaptım oldu mu olmadı mı bilmiyorum



fan 105 derecede devreye girmeye ayarlı galiba bunu degiştirebiliyor muyuz
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Yavaş yavaş ögreniyoruz. Aceleye gerek yok.......


Çevrimdışı asshar

  • İleti: 45
Yanıtla #5 : 12 Ocak 2016 - 22:05:11
olmamış yine dondu baska birsey mı fan mı cunku wın7 var hıcbısey olmadan kullanıyorum
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Yavaş yavaş ögreniyoruz. Aceleye gerek yok.......


Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.084
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Yanıtla #6 : 13 Ocak 2016 - 04:06:03
Paketi yükleyin:
Kod: [Seç]
pacman -S inxi


Çıktıyı buraya aktarın:
Kod: [Seç]
inxi -F
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı asshar

  • İleti: 45
Yanıtla #7 : 13 Ocak 2016 - 18:52:22
Kod: [Seç]
[asshar@asshar ~]$ inxi -F
Resuming in non X mode: xdpyinfo not found. For package install advice run: inxi --recommends
System:    Host: asshar Kernel: 4.3.3-2-ARCH x86_64 (64 bit)
           Desktop: Gnome 3.18.3 Distro: Arch Linux
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: X553MA v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: X553MA.209 date: 08/08/2014
CPU:       Quad core Intel Celeron N2930 (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 2165 MHz 1: 2142 MHz 2: 2046 MHz 3: 1706 MHz
           4: 1739 MHz
Graphics:  Card: Intel Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display
           Display Server: N/A driver: N/A Resolution: 80x24
Audio:     Card Intel Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.3.3-2-ARCH
Network:   Card-1: Broadcom BCM43142 802.11b/g/n driver: wl
           IF: wlp2s0 state: up mac: 5c:93:a2:ab:e5:7d
           Card-2: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
           driver: r8169
           IF: enp3s0f2 state: down mac: ac:9e:17:25:b3:a8
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (1.4% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST500LT012 size: 500.1GB
Partition: ID-1: / size: 142G used: 4.6G (4%) fs: ext4 dev: /dev/sda4
           ID-2: swap-1 size: 2.31GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 6280.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 2700
Info:      Processes: 176 Uptime: 2 min Memory: 724.5/1892.2MB Init: systemd
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.32
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Yavaş yavaş ögreniyoruz. Aceleye gerek yok.......