Haberler

:::::  YENİ  :::::
ARCHKUR

Gönderen Konu: Gnome 3.18 ve kafayı yediren programlar.  (Okunma sayısı 2965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı karasu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 267
: 27 Ekim 2015 - 23:29:38
totem'de altyazı kodlamasını değiştirmek için kodlama butonuna tıkladığımda direk kapanıyor totem... ve konsoldan çalıştırıp denediğimde alt taki bilgiyi verdi.

Parçalama arızası (çekirdek döküldü)



Vinagre hiç bir vnc server'ına bağlanamıyor, raspberry'ye hem tightvnc hem x11vnc server kurup denetti kafayı yedim. meğer Vinagre çalışmıyor, tigervnc ile harika bir şekilde bağlandı.



hayrola diyip arch'a ve gnome'a burdan sitemlerimi iletiyorum. :roll:
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı cokomoko

  • İleti: 508
Yanıtla #1 : 28 Ekim 2015 - 09:50:42
rolling bir sistemde bunların olması normal, özellikle de sürekli güncelleme alıyorsan bazen bazı sorunlar olabiliyor, geçen de aldığım güncellemelerle gnome-system-monitor da görüntü bozukluğu oldu, bir iki gün önce gelen guncellemeyle düzeldi.

Artık ya bir şekilde sen duzelteceksin ya da yeni guncellemelerle düzelmesini bekleyeceksin.

E Archer olmak kolay değil.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

\'\'Eğer 386BSD ben Linux\'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı.\"

......................................................Linus Torvalds....................................................

\"Birgün herkes Archer olacak!\"


Çevrimdışı karasu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 267
Yanıtla #2 : 30 Ekim 2015 - 00:53:53
herkes bu yuvarlanan surume gecicek sanirim bu gidişle abi ama daha dikkat etmek gerekiyor debian kadar olmasada az-biraz daha özen, opensuse Tumbleweed ile sürekli güncel sistem sunuyor ama stabiletesi nasıldır acaba merak ediyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı cokomoko

  • İleti: 508
Yanıtla #3 : 30 Ekim 2015 - 01:28:53
Ben de rolling konusunda sana katılıyorum, er veya geç çoğu işletim sistemi yuvarlanmak zorunda kalacak, çünkü hayatın hızı ve akışı buna zorluyor.Bir kere kuracaksın ölene kadar yuvarlanacak dimi ama :D

Bazen arada oluyor böyle gerçi bu sene Arch Paketçileri iyi başlamıştı ama ara ara böyle sorunlar olmuyor değil.

Opensuse'ye gelince ben hiçbir dağıtımın şu an Arch kadar deneyimli bir rolling sağlayacağına inanmıyorum, malum Arch yıllardır yuvarlanıyor-öyle ya da böyle-.Deneyimi var, onu geçtim geliştiricilerin, paketçilerin, kullanıcıların deneyimi var, bu büyük bir artı.Ama denemek lazım opensuse hiç aktif olarak kullanmadım.

Hayalperest olacak ama sırf bu yüzden ara ara "Birgün herkes Archer olacak" diyorum :D
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

\'\'Eğer 386BSD ben Linux\'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı.\"

......................................................Linus Torvalds....................................................

\"Birgün herkes Archer olacak!\"


Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Yanıtla #4 : 30 Ekim 2015 - 08:19:26
Alıntı yapılan: "karasu"

hayrola diyip arch'a ve gnome'a burdan sitemlerimi iletiyorum. :roll:


Aslında konu başlığı anlatmak istediginizi güzel özetliyor. Ancak devamı konu başlığına uymuyor. Şimdi Gnome cephesindeki kimi hatalar neden Arch Linux'a maledilir onu anlamadım. Bilindigi gibi Arch temel sistem sunar. Gerisi kullanıcıya kalmış. Eger temel sistemde sorun varsa elbette yazılıp çizilmesi gerekir. Yani Archerlerin buna özen göstermesi gerektigini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı karasu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 267
Yanıtla #5 : 30 Ekim 2015 - 13:49:07
Alıntı yapılan: "cumali"
Şimdi Gnome cephesindeki kimi hatalar neden Arch Linux'a maledilir onu anlamadım.


Arch temel sistem sunduğu gibi kendi depolarında gnome ve gnome'a ait olan programları ve güncellemelerinide sunduğu için sitem ettim. sonuçta benim sistemimde mükemmel çalışan programdanda hiç çalışmayan programdanda resmi bir sorumluluğu olmasada arch linux sorumlu. Sonuçta ona sırtımızı dayıyoruz.



ve beni üzen tarafı benim için sıkıntı değil ama diyelim bir arkadaşıma ballandıra ballandıra arch linux'u anlattım saatlerce uğraş sonucu sistemine arch linux'u kurduk iyi güzel.

Adam totem kullanıcak alt yazı kodlamasında ü ğ karakterleri gözükmüyor ayarlara giriyor cat pat program kapanıyor.

vnc'yi tıklayacak serverına bağlanamıyacak.

deluge yeni bağımlılıklar getirmiş arayüz için yüklemden çalışmıyor,  haberi yok gnomesoftware sistemi güncellemiş sistemi. gerçi konsoldan komutla güncellesede kim yüzlerce satır güncelleme ekranını takip ediyorki.



benim archlinux'a sitem etmem işte bu yüzden belkide gnome'un hiçbir hatası yoktur bu konuda tamamen paketlemeden kaynaklı birşeyde olabilir. sistemi türkçe kurduğum içinde olabilir belki.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Yanıtla #6 : 30 Ekim 2015 - 14:19:53
Yeni başlayan bir kullanıcı için diyecegim yok elbet. Sitemini anlarım. Sizde niyetinizi güzelcene açıkladınız. Sorun yok. Umarım hatalar çabuk giderilir.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı karasu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 267
Yanıtla #7 : 30 Ekim 2015 - 17:39:35
aynen abi amacım kesinlikle arch linux'u karalamak yada başka bir dağıtımın taraftarlığını yapmak değil. ama karalama yapmadığım gibi bir yanlışı varsada yazmakta sıkıntı görmem, kendimizi eleştirmezsek ilerleyemeyiz. belkide bütün hatalar benden kaynaklıdır. (sistemi türkçe kurduğum için ise bu yine benden değil)



abi benim sistemdemi birşey var Libreoffice-fresh de durmadan patlıyor.

pdf dosyası oluşturamıyorum libreoffice writer programı patlıyor.

yine mevcut olan dosyaları kaydetmede sıkıntı yok ama sıfırdan programı açıp birşeyler yazıp kaydet butonuna tıklayınca program yine patlıyor. :roll:
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı ata

  • İleti: 410
Yanıtla #8 : 30 Ekim 2015 - 20:01:47
her kernel güncellemesinde sapıtan bir fare ile bayağı sıkıntı yaşadım açık başlığım var hala yanıt alamadığım .kalıcı olmasa da her güncelleme sonrasında bios sıfırlama yapmazsam fare kafasına göre takılıyor 3 fare ile denedim .ama hali hazırda şıkayetçi değilim . arch  her zaman benim bir numaram ubuntu manjaro birçok dağıtım denedim ki bayağı sorunlu olan bir hp dv6 ile en iyi performansı arch ile aldım .kısaca ufak şeylere pek takmamak gerektiğini anladım .
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

<r>Celladına aşık olmuşsa bir millet,

İster ezan ister çan dinlet.

İtiraz etmiyorsa sürü gibi millet,

Müstehaktır ona her türlü zillet.\"




Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Yanıtla #9 : 30 Ekim 2015 - 20:59:12
Alıntı yapılan: "karasu"

abi benim sistemdemi birşey var Libreoffice-fresh de durmadan patlıyor.

pdf dosyası oluşturamıyorum libreoffice writer programı patlıyor.

yine mevcut olan dosyaları kaydetmede sıkıntı yok ama sıfırdan programı açıp birşeyler yazıp kaydet butonuna tıklayınca program yine patlıyor. :roll:


İhtiyacım olmadığından office uygulamasını kullanmıyordum. Ancak bahsi geçen sorunları görmek için şimdi kurdum. Evet dedigin gibi hazırlanan belgeyi pdf olarak dışarı atmak için sol üst taraftaki pdf butonuna bastığında uygulama kapanıyor (patlıyor). Ancak sol üst taraftaki ilk dosya menüsünden pdf olarak dışarı aktar dediginde sorun yok. Hazırladığım belgeyi dışarı aktardı. İsterseniz birde bu yöntemi deneyin.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı karasu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 267
Yanıtla #10 : 31 Ekim 2015 - 10:42:53
Alıntı yapılan: "cumali"
Alıntı yapılan: "karasu"

abi benim sistemdemi birşey var Libreoffice-fresh de durmadan patlıyor.

pdf dosyası oluşturamıyorum libreoffice writer programı patlıyor.

yine mevcut olan dosyaları kaydetmede sıkıntı yok ama sıfırdan programı açıp birşeyler yazıp kaydet butonuna tıklayınca program yine patlıyor. :roll:


İhtiyacım olmadığından office uygulamasını kullanmıyordum. Ancak bahsi geçen sorunları görmek için şimdi kurdum. Evet dedigin gibi hazırlanan belgeyi pdf olarak dışarı atmak için sol üst taraftaki pdf butonuna bastığında uygulama kapanıyor (patlıyor). Ancak sol üst taraftaki ilk dosya menüsünden pdf olarak dışarı aktar dediginde sorun yok. Hazırladığım belgeyi dışarı aktardı. İsterseniz birde bu yöntemi deneyin.


abi denedim onlarıda sadece ayar menüsünü gösteriyor sol tarafta "pdf formu oluştur" altında seçenek olarak fdf vardı onu pdf yaypıp aktara basınca yine kapandıydı. şimdi fdf de denedim yine kapandı. :'(
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Yanıtla #11 : 31 Ekim 2015 - 11:06:04
Alıntı yapılan: "karasu"

abi denedim onlarıda sadece ayar menüsünü gösteriyor sol tarafta "pdf formu oluştur" altında seçenek olarak fdf vardı onu pdf yaypıp aktara basınca yine kapandıydı. şimdi fdf de denedim yine kapandı. :'(


Yanlış mı yazdın yoksa bilinçlimi bilmiyorum ama fdf olarak bir seçenek yok. Ayrıca "pdf formu oluştur" diye bir seçenekte yok. Dün uygulamayı ilk denedigimde mesajda yazdığım şekilde kapanıyordu. Bugün düzeldi. Yani butona bastığım halde kapanmadı ve işlevini yerine getirdi. Bu çerçevede isterseniz uygulamayı kaldırıp yeniden kurun. Konu başlığının daha fazla dağılmaması için yaşadığınız sorun için yeni konu açabilirsiniz.



Bu arada mesaj yazarken sizden ve @ata kardeşimden imla kurallarına uymanızı istirham ediyorum. Bu konuda biraz duyarlıyım. Umarım bu istegimi kırmazsınız.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı karasu

  • Newbie
  • *
  • İleti: 267
Yanıtla #12 : 31 Ekim 2015 - 15:17:52
cumali abi kusura bakma konuyu biraz dağıttık :)

arch forumda da arattım daha önceden konu acılmış, çözümü libreoffice-fresh'i kaldırıp still kurarak halletmiş.

http://https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=204369

menülerdeki fdf ve pdf seçenekleri fresh'e yeni eklenmiş sanırım.

http://s14.postimg.org/g6qh1pqn1/Ekran_G_r_nt_s_2015_10_31_15_05_30.jpg" alt="" class="bbc_img" />



kolay gelsin iyi çalışmalar.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Yanıtla #13 : 31 Ekim 2015 - 21:00:40
Sorunu çözmüş olmana sevindim. Geri bildirim için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »



Çevrimdışı Crescent

  • İleti: 24
Yanıtla #14 : 02 Kasım 2015 - 01:54:56
Merhaba doğrumu yere yazdın bilmiyorum yalnış olursa düzeltin. Libreoffice tek kullandığım ve tavsiye etdiğim bir yazılım ancak 3.18 güncellemesinden sonra Kaydet ve ya Farklı Kaydet etdiğimde dosyanı programdan atıyor programı silib yeniden kurdum sonuç aynı WPS Office kullaniyorum simdi sorun yasanlar varmi bu konuda?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »