Gönderen Konu: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.  (Okunma sayısı 2077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« : 30 Mart 2012 - 18:24:25 »
Chromium'u F11 ile tam ekran yaptıktan sonra tekrar F11'e bastığımda veya ekranın üst kısmında görünen "Tam Ekrandan Çık" yazısına tıkladığımda tam ekrandan çıkıp aynı saniye içinde tekrar tam ekran oluyor. Güncelleme ile düzelir diye birkaç gündür güncellemeleri alıyorum ama değişen bir şey yok. Aynı sorunu olan var mı?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2012 - 18:51:28 »
Sistemin kendi başlık çubuğunu ve kenarlıklarını kullan dediğimde tam ekrandan çıkıyor ama bu bir çözüm sayılmaz. Çünkü ben ayrı bir başlık çubuğu kullanmak istemiyorum. Zaten 10" ekranım var, 40px benim için mühim bir alan :)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2012 - 19:09:54 »
Kendim Firefox kullanıyorum. Şimdide Chromium kurdum ( Sürüm 18.0.1025). Bahsettigin sorun bende oluşmadı. Gayet düzgün çalışıyor. Sorunun düzelmesi için kaldırıp yeniden kurmayı yada farklı hangi yöntemi denediniz?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2012 - 20:03:36 »
"pacman -Rns chromium" a ek olarak "~/.config/chromium" dizinini sildim ve yeniden kurdum. (18.0.1025.142) Bunun dışında yabancı forumlarda araştırdım. config dosyalarını sildikten sonra düzeldiğinden bahsedilmiş ancak bende değişiklik yok malesef.

Sistemin başlık çubuğunu ve kenarlıklarını kullanıyor musunuz yoksa bunlar etkinleştirilmemişken de tam ekrandan çıkabiliyor musunuz?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Aequitas »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2012 - 20:38:01 »
Genel olarak Firefox kullanıyorum. Chromium kurduktan sonra hiç bir ayar yapmadan kullandım. Bahsettigin sorun yok. İki farklı ekran görüntüsü:



http://i.imgur.com/NwgQgl.png" alt="" class="bbc_img" />



http://i.imgur.com/dVTDql.png" alt="" class="bbc_img" />
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2012 - 22:37:15 »
Gördüğüm kadarıyla tam ekran yapmadan önce, pencere ekranı kaplamamış durumda. Ben de şimdi pencereyi küçülttükten sonra F11 yaptım, tam ekran oldu. Tekrar F11 yaptım, tam ekrandan çıktı. Sorun yok. Fakat pencereyi ekranı kaplattıktan sonra (şu kapat ve simge durumuna küçült simgelerinin ortasındaki şey) F11 yapınca yine tam ekran oldu fakat tekrar F11 yapınca geri dönmedi. Öylece kaldı. Bi deneyip sonucu aktarır mısın?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı krwlng

  • Newbie
  • *
  • İleti: 54
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2012 - 22:06:18 »
Ben pencere ekranı kaplarken tam ekran yaptım sonra da eski haline getirdim sorun yok.

Chromium 17.0.963.83 (Geliştirici Derlemesi 0 Linux)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2012 - 22:12:40 »
@krwlng, seninle farklı sürümleri kullanıyoruz. Sorun sürümden kaynaklanıyor da olabilir. @cumali'den gelecek cevaba göre bu durum netleşecek.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)

Çevrimdışı Felâsife

  • Newbie
  • *
  • İleti: 38
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2012 - 08:46:47 »
Sorun kullandığınız masaüstü veya Chromium temasından kaynaklanabilir, değiştirip birde öyle deneyin.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2012 - 01:27:56 »
Bu tür sorunların kaynağı Chromium'dan ziyade kullanılan kompozit yazılımından dolayıdır. Hangi masaüstünü, pencere yöneticisini ve (kullanıyorsanız) kompozit yöneticisini kullanıyorsunuz?



Composite Manager nedir? Kabaca masaüstümüzü şenlendiren efektleri sağlayan yazılımlardır. Compiz, xcompmgr, cairo-compmgr örnek verilebilir. Pencere yöneticileri ile de masaüstü yöneticileri ile de beraber kullanılabilirler. (Compiz aynı zamanda tam bir pencere yöneticisi olduğundan diğer pencere yöneticileri ile beraber kullanılamaz.)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Çevrimdışı Aequitas

  • Newbie
  • *
  • İleti: 209
RE: Chromium ile tam ekran modundan çıkamıyorum.
« Yanıtla #10 : 05 Nisan 2012 - 10:47:12 »
Gnome-shell + mutter kullanıyorum. Compiz yüklü değil.



@Felâsife, tema değişikliği yaptım, GTK+ temasını ve pencere temalarını değiştirip denedim fakat bir değişiklik yok. Acaba "~/" dizinindeki bütün config dosyalarını silsem mi? Herhangi bir sıkıntıya yol açar mı acaba?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »
https://linuxcounter.net/cert/548893.png" alt="" class="bbc_img" />



Öfkelenmeyin.

           Hz. Muhammed (sav)