Arch Linux Türkiye Forum

Gönderen Konu: Flash player çalışmıyor  (Okunma sayısı 2001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı xxx3

  • İleti: 111
  • Karma: +0/-0
Flash player çalışmıyor
« : 22 Şubat 2014 - 22:19:38 »
Merhaba arkadaşlar archlinux üzerinde bir anda flash videoları izleyemez oldum youtube.com'a giriyorum bilgisayar kilitleniyor xkill veya terminal'e ulaşamıyorum doğal olarak reset atmak zorunda kalıyorum.Sistemi güncelledim chromium'un yeni sürümü filan yüklendi ama ondan sonra eğey bir video izledim sonra bir anda bu sorun oldu açık kaynak ekran sürücüsünü kullanıyorum acaba güncellemelerle gelen bir hata mı var aynı sorunu yaşayan var mı ?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
  • Karma: +0/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2014 - 05:40:12 »
Bilgisayar tamamen mi donuyor yoksa tarayıcı ve/veya masaüstü mü donuyor? Yani tty1-2-3-4-5-6-7 falan geçiş yapabiliyor musunuz o anlarda, CTRL + ALT + F1-2-3-4-5-6-7 tuşları ile. Geçiş yapabiliyorsanız [c]# killall firefox[/c] komutunu verip tty7'deki masaüstüne dönünce düzelmiş oluyor mu?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı xxx3

  • İleti: 111
  • Karma: +0/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2014 - 00:23:42 »
Bilgisayar tamamen donuyor birşey yapamıyorum. Birşey yapamadığım içinde size bir hata iletisi gönderemiyorum bazen bilgisayarım açılırken ekran gelmiyor xfce başlamıyor reset atınca düzeliyor açıkcası ben açık kaynaklı sürücüden şüpeleniyorum ekram kartım nvidia
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı xxx3

  • İleti: 111
  • Karma: +0/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2014 - 23:26:18 »
[170.092005] nouveau E [ DMR] GPU lockup-switching to software fbcon. Arkadaşlar terminal ekranından bu hatayı alıyorum biraz araştırdım daha öncede bu hata kayıtları geçmiş kernel 3.5 sürümünde sorunun drm'de olduğunu belirtmişler ve nvidia kapalı kaynak sürcülerinin kullanılması sorunu çözmüş yeni bir hata kaydı bulamadım ama sorunum bundan ibaret şimdilik idare etmeye çalışıyorum nvidia kapalı kaynak sürücülere geçmedim çünkü benim bilgisayarımda o da sıkıntı yaratıyor artık gittiği yere kadar yalnız bir sorum var bizim multilib depomuz kalktı mı ? Ben pacman.conf dosyasında göremedim kendim ekledim ama bu seferde mirror dosyası hata verdi. Peki biz multilib pakelerini nerden kuracaz  :huh:
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2014 - 11:26:39 »
[profile]xxx3[/profile]



Multilib deposunun kalkması demek 64-bit işllemci mimari paketlerinin kalkması anlamına gelir. Böyle bir durum yok. pacman.conf dosya içerigi ile beraber önce şu çıktıyı alalım:


Kod: [Seç]
$ uname -a
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı xxx3

  • İleti: 111
  • Karma: +0/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2014 - 13:00:44 »
@cumali kendim için istememiştim multilib deposunu bir arkadaşa arch yüklemiştim onun için sormuştum o sorun halledildi ben zaten 32 bit kullanıyorum.  :)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
  • Karma: +1/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2014 - 13:24:57 »
[profile]xxx3[/profile]



Konuyu açıp sorunu çözmüşsün. Ancak ne şekilde çözüldügünü belirtmemişsin. Konu askıda kalmamalı.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı xxx3

  • İleti: 111
  • Karma: +0/-0
Re: Flash player çalışıyor
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2014 - 16:52:04 »
Kendi problemim devam ediyor sadece multilib ile alakalı sorumun cevabını buldum. Kendi sorunuma gelince bir çözümü yok nvidia kapalı kaynak sürücülerin kullanılmasıyla sorunun çözüleceğini okudum fakat bende kapalı kaynak sürücülerde de sıkıntı çıktığı için açık kaynak sürücülerle devam edebildiğim kadar devam ediyorum yukarıda ki iletide durumu açıkladım ama sanırım gözden kaçırdınız.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »