Arch Linux Türkiye Forum

Gönderen Konu: Arch Linux Açılmıyor...  (Okunma sayısı 3681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Arch Linux Açılmıyor...
« : 01 Ocak 2014 - 15:09:15 »
Merhabalar...



Yeni kurulum yaptığım Arch Linux'a giriş yapamıyorum. Grub'tan sonra hata veriyor.



Arch Linux Açılmıyor...
http://img690.imageshack.us/img690/4928/hlph.jpg" alt="" class="bbc_img" />
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2014 - 19:13:11 »
gösterilen anlatımla sonunda kurulumun ikinci aşamasını da hallettim. Ama gene girişte KDM gelmiyor. Siyah ekranda öylece kalıyor.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2014 - 19:58:22 »
Bilgisayarında başka dağıtım (Ubuntu, Manjaro vb.) varsa [c]grub.cfg[/c] içeriğini aktarır mısın ?



Ubuntu için:
Kod: [Seç]
sudo gedit /boot/grub/grub.cfg


Manjaro için:
Kod: [Seç]
sudo nano /boot/grub/grub.cfg


Önce grub konusundan emin olarak işe başlayalım.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2014 - 20:14:16 »
Pear OS, Arch Linux ve Windows 7 var.



Pear OS Grub içeriği :


Kod: [Seç]
#
# DO NOT EDIT THIS FILE
#
# It is automatically generated by grub-mkconfig using templates
# from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub
#

### BEGIN /etc/grub.d/00_header ###
if [ -s $prefix/grubenv ]; then
  set have_grubenv=true
  load_env
fi
set default="0"

if [ x"${feature_menuentry_id}" = xy ]; then
  menuentry_id_option="--id"
else
  menuentry_id_option=""
fi

export menuentry_id_option

if [ "${prev_saved_entry}" ]; then
  set saved_entry="${prev_saved_entry}"
  save_env saved_entry
  set prev_saved_entry=
  save_env prev_saved_entry
  set boot_once=true
fi

function savedefault {
  if [ -z "${boot_once}" ]; then
    saved_entry="${chosen}"
    save_env saved_entry
  fi
}

function recordfail {
  set recordfail=1
  if [ -n "${have_grubenv}" ]; then if [ -z "${boot_once}" ]; then save_env recordfail; fi; fi
}

function load_video {
  if [ x$feature_all_video_module = xy ]; then
    insmod all_video
  else
    insmod efi_gop
    insmod efi_uga
    insmod ieee1275_fb
    insmod vbe
    insmod vga
    insmod video_bochs
    insmod video_cirrus
  fi
}

if [ x$feature_default_font_path = xy ] ; then
   font=unicode
else
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
  search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2  b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
else
  search --no-floppy --fs-uuid --set=root b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
fi
    font="/usr/share/grub/unicode.pf2"
fi

if loadfont $font ; then
  set gfxmode=auto
  load_video
  insmod gfxterm
  set locale_dir=$prefix/locale
  set lang=tr_TR
  insmod gettext
fi
terminal_output gfxterm
if [ "${recordfail}" = 1 ]; then
  set timeout=-1
else
  set timeout=10
fi
### END /etc/grub.d/00_header ###

### BEGIN /etc/grub.d/05_debian_theme ###
set menu_color_normal=cyan/blue
set menu_color_highlight=white/blue
### END /etc/grub.d/05_debian_theme ###

### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###
function gfxmode {
set gfxpayload="${1}"
if [ "${1}" = "keep" ]; then
set vt_handoff=vt.handoff=7
else
set vt_handoff=
fi
}
if [ "${recordfail}" != 1 ]; then
  if [ -e ${prefix}/gfxblacklist.txt ]; then
    if hwmatch ${prefix}/gfxblacklist.txt 3; then
      if [ ${match} = 0 ]; then
        set linux_gfx_mode=keep
      else
        set linux_gfx_mode=text
      fi
    else
      set linux_gfx_mode=text
    fi
  else
    set linux_gfx_mode=keep
  fi
else
  set linux_gfx_mode=text
fi
export linux_gfx_mode
menuentry 'PearOS GNU/Linux' --class pearos --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'gnulinux-simple-b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816' {
recordfail
load_video
gfxmode $linux_gfx_mode
insmod gzio
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2  b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
fi
linux /boot/vmlinuz-3.8.0-32-generic root=UUID=b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816 ro   quiet splash $vt_handoff
initrd /boot/initrd.img-3.8.0-32-generic
}
submenu 'Advanced options for PearOS GNU/Linux' $menuentry_id_option 'gnulinux-advanced-b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816' {
menuentry 'PearOS GNU/Linux, with Linux 3.8.0-32-generic' --class pearos --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'gnulinux-3.8.0-32-generic-advanced-b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816' {
recordfail
load_video
gfxmode $linux_gfx_mode
insmod gzio
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2  b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
fi
echo 'Loading Linux 3.8.0-32-generic ...'
linux /boot/vmlinuz-3.8.0-32-generic root=UUID=b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816 ro   quiet splash $vt_handoff
echo 'Loading initial ramdisk ...'
initrd /boot/initrd.img-3.8.0-32-generic
}
menuentry 'PearOS GNU/Linux, with Linux 3.8.0-32-generic (recovery mode)' --class pearos --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'gnulinux-3.8.0-32-generic-recovery-b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816' {
recordfail
load_video
insmod gzio
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2  b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
fi
echo 'Loading Linux 3.8.0-32-generic ...'
linux /boot/vmlinuz-3.8.0-32-generic root=UUID=b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816 ro recovery nomodeset
echo 'Loading initial ramdisk ...'
initrd /boot/initrd.img-3.8.0-32-generic
}
}

### END /etc/grub.d/10_linux ###

### BEGIN /etc/grub.d/20_linux_xen ###

### END /etc/grub.d/20_linux_xen ###

### BEGIN /etc/grub.d/20_memtest86+ ###
menuentry "Memory test (memtest86+)" {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2  b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
fi
linux16 /boot/memtest86+.bin
}
menuentry "Memory test (memtest86+, serial console 115200)" {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2  b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root b1cd6d53-25ba-4394-9bbf-478bb7a2e816
fi
linux16 /boot/memtest86+.bin console=ttyS0,115200n8
}
### END /etc/grub.d/20_memtest86+ ###

### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
menuentry 'Arch' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-simple-9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos1'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
fi
linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet
initrd /boot/initramfs-linux.img
}
submenu 'Advanced options for Arch' $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-advanced-9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
menuentry 'Arch Linux, with Linux core repo kernel (on /dev/sda1)' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-/boot/vmlinuz-linux--9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos1'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
fi
linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet
initrd /boot/initramfs-linux.img
}
menuentry 'Arch Linux, with Linux core repo kernel (Fallback initramfs) (on /dev/sda1)' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-/boot/vmlinuz-linux--9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos1'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
fi
linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet
initrd /boot/initramfs-linux-fallback.img
}
}

menuentry 'Windows 7 (loader) (on /dev/sda4)' --class windows --class os $menuentry_id_option 'osprober-chain-98C81015C80FEFF4' {
insmod part_msdos
insmod ntfs
set root='hd0,msdos4'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos4 --hint-efi=hd0,msdos4 --hint-baremetal=ahci0,msdos4  98C81015C80FEFF4
else
 search --no-floppy --fs-uuid --set=root 98C81015C80FEFF4
fi
chainloader +1
}
### END /etc/grub.d/30_os-prober ###

### BEGIN /etc/grub.d/30_uefi-firmware ###
### END /etc/grub.d/30_uefi-firmware ###

### BEGIN /etc/grub.d/40_custom ###
# This file provides an easy way to add custom menu entries.  Simply type the
# menu entries you want to add after this comment.  Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
### END /etc/grub.d/40_custom ###

### BEGIN /etc/grub.d/41_custom ###
if [ -f  ${config_directory}/custom.cfg ]; then
  source ${config_directory}/custom.cfg
elif [ -z "${config_directory}" -a -f  $prefix/custom.cfg ]; then
  source $prefix/custom.cfg;
fi
### END /etc/grub.d/41_custom ###


Pear OS Grub'unu güncellemek zorunda kaldım. O yüzden de problem başlıktaki ilk haline döndü. Şu anda resimdeki hatayı veriyor Arch Linux'a girmeye çalışınca.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2014 - 20:41:56 »
Sorun budur:
Kod: [Seç]
...
### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
menuentry 'Arch' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-simple-9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
   insmod part_msdos
   insmod ext2
   set root='hd0,msdos1'
   if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
     search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
   else
     search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
   fi
   linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet
   initrd /boot/initramfs-linux.img
}
submenu 'Advanced options for Arch' $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-advanced-9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
   menuentry 'Arch Linux, with Linux core repo kernel (on /dev/sda1)' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-/boot/vmlinuz-linux--9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
      insmod part_msdos
      insmod ext2
      set root='hd0,msdos1'
      if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      else
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      fi
      linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet
      initrd /boot/initramfs-linux.img
   }
   menuentry 'Arch Linux, with Linux core repo kernel (Fallback initramfs) (on /dev/sda1)' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-/boot/vmlinuz-linux--9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
      insmod part_msdos
      insmod ext2
      set root='hd0,msdos1'
      if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      else
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      fi
      linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet
      initrd /boot/initramfs-linux-fallback.img
   }
}
...


Çözüm budur:
Kod: [Seç]
...
### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
menuentry 'Arch' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-simple-9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
   insmod part_msdos
   insmod ext2
   set root='hd0,msdos1'
   if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
     search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
   else
     search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
   fi
   linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0 rw quiet
   initrd /boot/initramfs-linux.img
}
submenu 'Advanced options for Arch' $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-advanced-9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
   menuentry 'Arch Linux, with Linux core repo kernel (on /dev/sda1)' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-/boot/vmlinuz-linux--9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
      insmod part_msdos
      insmod ext2
      set root='hd0,msdos1'
      if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      else
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      fi
      linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0 rw quiet
      initrd /boot/initramfs-linux.img
   }
   menuentry 'Arch Linux, with Linux core repo kernel (Fallback initramfs) (on /dev/sda1)' --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-/boot/vmlinuz-linux--9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0' {
      insmod part_msdos
      insmod ext2
      set root='hd0,msdos1'
      if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos1 --hint-efi=hd0,msdos1 --hint-baremetal=ahci0,msdos1  9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      else
        search --no-floppy --fs-uuid --set=root 9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0
      fi
      linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0 rw quiet
      initrd /boot/initramfs-linux-fallback.img
   }
}
...

[c]linux /boot/vmlinuz-linux root=UUID=ad4103fa-d940-47ca-8506-301d8071d467 rw quiet[/c] satırındaki mavi renkli değerin

[c]9842e636-3d4d-4df2-8c7e-71b56bb6a1b0[/c] değeri ile değiştirilmesi gerektiğini görebilirsiniz.



[/b]

Grub yapılandırmasını PearOS üzerinden tazeleyin;

[c]sudo update-grub[/c]

Ardından PearOS üzerinde, [c]grub.cfg[/c] dosyasında yukarıda açıkladığım değerleri düzeltin.

[c]sudo gedit /boot/grub/grub.cfg[/c]



Yeniden başlatıp Arch Linux ile başlayın]
sudo reboot[/c]
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2014 - 20:52:36 »
Allah razı olsun @decent. Şu an hatayı almıyorum. Grub'ta da problem görünmüyor. Tüm işletim sistemleri var.



Fakat Kde sorunum devam ediyor. Masaüstüne ulaşamıyorum. Siyah konsol ekranı gibi bir yerde takılıp kalıyor. İmleç ışığı var sadece yanıp sönen.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2014 - 20:56:45 »
Cümleden razı ve hoşnut olsun.

Arch Linux ile başlattığında tty ekranına düşebiliyorsan şu komutları yürüt:



[c]su[/c]

#
Kod: [Seç]
systemctl disable gdm.service

#
Kod: [Seç]
systemctl disable kdm.service

#
Kod: [Seç]
pacman -S lxdm

#
Kod: [Seç]
systemctl enable lxdm.service

[c]reboot[/c]
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2014 - 21:05:33 »
Olmadı maalesef. Siyah ekranda kalıyor gene.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2014 - 21:08:52 »
Kod: [Seç]
startx

ile,



veya

#
Kod: [Seç]
lxdm

ile devam edebiliyor musun ?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2014 - 21:18:02 »
Ctrl + Alt + F2 ile tty ekranını görebiliyorum.. Birkaç saniye açık kalıp yazılar gidiyor ama ekran kapanmıyor. öyle yapa yapa startx komutunu denedim. xinit : server error, xinit : unable to connect to X server connection refused gibisinden hatalar yazıyor. lxdm çıktısı da sonuç vermedi.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #10 : 01 Ocak 2014 - 21:22:42 »
Buraya kadar herşey tamam.

#
Kod: [Seç]
pkill X

komutunu verin ve ekran kartı yapılandırmasını baştan sona kontrol edin.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #11 : 01 Ocak 2014 - 21:27:22 »
pkill X komutu çıktı vermedi. Ekran kartı yapılandırmasını nasıl kontrol edeceğim?



Düzenleme : /etc/X11/xorg.conf içeriğini kastediyorsunuz herhalde. Ben tekrar KDM servisini aktif edip öyle kontrol etsem içeriği sıkıntı yaratır mı? Çünkü böyle ekran 2 saniyede bir gidiyor da.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2014 - 07:23:57 »
Ekran kartı sürücüsünü tümüyle temizleyip yeniden yüklemekten bahsediyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2014 - 17:18:09 »
Denedim ama gene olmadı @decent.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
  • Karma: +0/-0
  • Dağıtım: Arch*Ubuntu*Manjaro..Fedora
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2014 - 21:07:15 »
Profilinde yazdığı gibi Nvidia kullanıyorsan o konuda bilgim yok.

Fakat ATI kullanıcısı isen; -ân itibariyle- catalayst-test paketinden başka bir çözüm yolu bilmiyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Pescadero

  • İleti: 206
  • Karma: +0/-0
Re: Arch Linux Açılmıyor...
« Yanıtla #15 : 03 Ocak 2014 - 02:12:13 »
Belki ilerleyen zamanlarda bir çaresini buluruz. Teşekkür ederim emeğin için.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »