Gönderen Konu: [Çözüldü] Openbox ayar tutmama sorunu  (Okunma sayısı 2282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı arvisi

  • Newbie
  • *
  • İleti: 9
[Çözüldü] Openbox ayar tutmama sorunu
« : 25 Şubat 2013 - 19:51:44 »
Merhabalar,

Yeni bir arch kullanıcısı olarak biraz daha sisteme hakim olmak için KDE'den vazgeçip Openbox kurdum. Masaüstüne bir resim ayarladım ve şimdilik evde kilerinde işini görsün diye LXpanel'i başlangıçta aktif edip kendime göre özelleştirdim ama PC'yi her kapatıp açtığımda hem masaüstü resmim sıfırlanıyor gri ekran geliyor hem de LXpanal default haline tekrar geri geliyor.



Openbox'da yapılan değişikliğin kalıcı olması için birşey i gerekiyor da ben atlıyorm. Yardımcı olabilir misiniz?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2013 - 20:04:16 »
.config/openbox/autostart dosya içerigini buraya aktarırmısın?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı arvisi

  • Newbie
  • *
  • İleti: 9
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2013 - 08:13:16 »
PC'de donanımsal bazı sorunlar yaşadım ve hallettim. Bu akşam tekrar yükleme yapacağım. Eğer aynı sorunla tekrar karşılaşırsam autostart dosyasını buraya aktarırım. Aksi takdirde yine bilgi veririm. Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2013 - 08:19:19 »
Eksik paket yüklemen halinde aynı sorunu yaşaman muhtemel. Eger mesajı yazdığın tarihte çıktı vermiş olsaydın burada nitrogen paketinin olup olmadığına bakacaktım. Neyse madem yeniden kurulum yapacaksın o zaman degerlendirebiliriz.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı arvisi

  • Newbie
  • *
  • İleti: 9
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2013 - 09:13:13 »
nitrogen vardı ve autostart'ta,

"nitrogen --restore &" diye ekliydi. --restore niye ekliydi bilmiyorum ama bir yerde öyle okumuştum bu sorunun çözümü konusunda.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.091
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2013 - 09:29:08 »
Bu  gibi durumlarda [c]nitrogen[/c] komutunu yürüterek yapılandırmasını yapmak gerekiyor..



http://storage3.static.itmages.com/i/13/0227/h_1361950105_4295295_da92a23cc4.png" alt="" class="bbc_img" />
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı arvisi

  • Newbie
  • *
  • İleti: 9
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2013 - 22:10:11 »
tekrar kurulumu yaptım ve sorun yok artık. Şimdi şöyle bir sorunum daha var; Ben KDE'ye alıştığım için Openbox'da internet ayarlarımı grafiksel olarak nasıl yaparım ve sürekli olarak kalır? Kablosuz ağ kullanıyorum. Diğer yazılarda biraz bahsedilmiş ancak bir türlü kafamda toplayamadım.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı hsngrms

  • İleti: 1.707
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2013 - 04:18:50 »
network-manager-applet paketini kurun ve autostart dosyanıza
Kod: [Seç]
nm-applet &
olarak ekleyin.

+
Kod: [Seç]
# systemctl enable NetworkManager
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı arvisi

  • Newbie
  • *
  • İleti: 9
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2013 - 10:03:53 »
Teşekkür ederim, bu sorunum da çözüldü.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2013 - 10:33:40 »
Geri bildirim için teşekkür ederim @arvisi.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı GNU

  • Newbie
  • *
  • İleti: 104
Re: [Çözüldü] Openbox ayar tutmama sorunu
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2013 - 13:55:07 »
Geçenlerde Gnome kurup kaldırdıktan sonra network-manager-applet kaybolmuştu ve yeniden kurdum. Bu program kurulduğunda /etc/xdg/autostart altına kendi nm-applet dosyasını otomatik olarak koyuyor zaten. Ekstra olarak kendi autostart dosyamıza eklememize gerek yok.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »