Gönderen Konu: Chakra kurulumda kernel panic hatası  (Okunma sayısı 3749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Chakra kurulumda kernel panic hatası
« : 17 Mayıs 2012 - 13:22:28 »
Merhaba,

KDE masaüstü için Pardus kullanmakta idim ama bir başka dağıtım daha denemek istedim ve sürekli güncel olması da etkili oldu,chakra-2012.05-Archimedes kurmayı denedim ama kuruluma başlayamadım.

Masaüstü bilgisayarımda iki fiziksel disk üzerinde;

Pardus

LMDE+Ubuntu 12.04 kurulu durumda.

Sistemim +10 yaşında bir masaüstü,ATI x serisi grafik kartı ve IDE ATA HDD kullanıyor.

Aldığım hatanın resmi:





Kurulumu başlatmak için yardıma ihtiyacım var,teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2012 - 13:47:32 »
Hoşgeldiniz @AguilaNegra, verdiginiz bağlantıda "sunucu bulunamadı" uyarısı var. Dolayısıyla hatanın ne olduğunu göremiyoruz. Mümkünse yeni bağlantı verebilirmisiniz? Ayrıca kurulum aşamasında burdaki resimli anlatımı incelemeniz faydalı olabilir. http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=62&t=9
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2012 - 13:51:58 »
Aynı başlık ve ve mesajla iki ayrı yerde konu açıldığından son açtığınız konu silinen mesajlara taşınmıştır.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2012 - 13:53:05 »
@cumali,

Cevap için teşekkür ederim,

önce bir rica,acemilikten aynı konuyu iki kez açmış durumdayım,diğerinin silinmesini rica ediyorum.

usb den başlangıçta, dil seçiminden sonra  başlangıç seçeneği var,her üçünde de aynı şekilde hata alıyorum.

Verdiğiniz bağlantıyı da inceleyeceğim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı stratovarius

  • Newbie
  • *
  • İleti: 75
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2012 - 13:55:25 »
Kurulumda ekran kartı seçeneklerden kapalı kaynak kodlu olanı seçmeyip diğer seçenekleri deneyiniz. X serisi ekran kartı sahibi olduğunuz için kapalı kaynak sürücülerde hata alacaksınızdır.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2012 - 13:57:09 »
Alıntı yapılan: "stratovarius"
Kurulumda ekran kartı seçeneklerden kapalı kaynak kodlu olanı seçmeyip diğer seçenekleri deneyiniz. X serisi ekran kartı sahibi olduğunuz için kapalı kaynak sürücülerde hata alacaksınızdır.

@stratovarius,

cevap için teşekkür ederim,ilk üç seçeneği de denedim,en son kapalı kaynak kodlu seçeneği denedim ve aynı hatayı aldım.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #6 : 17 Mayıs 2012 - 14:11:05 »
Aldığınız hata resmini yeniden http://postimage.org/  yada  http://imgur.com/  resim yükleme sitelerinden birine yüklemeniz mümkün mü?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #7 : 17 Mayıs 2012 - 14:18:56 »
Alıntı yapılan: "cumali"
Aldığınız hata resmini yeniden http://postimage.org/  yada  http://imgur.com/  resim yükleme sitelerinden birine yüklemeniz mümkün mü?

Postimage sitesine yükledim:





Zor okunabilkir olma ihtimali için,ilk iki satır:

initframs unpacking failed:XZ compressed data is corrupted

kernel panic-not syncing:VFS:Unable to mount root fs on own-block
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı proton

  • Newbie
  • *
  • İleti: 208
Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #8 : 17 Mayıs 2012 - 16:18:25 »
Alıntı yapılan: "AguilaNegra"
Merhaba,

Chakra-2012.05-Archimedes kuruluma başlarken kernel panic hatası alıyor ve kuruluma başlayamıyorum.

+10 yaşında bir masaüstü sistemim,iki fiziksel Ide hdd ve kurulu Pardus,LMDE ve Ubuntu12.04 sistemlerim var.

Aldığım hatanın resmi ekte,



Bu adımı aşmak için yardıma ihtiyacım var,

Teşekkürler.


İlk verdiği hata sıkıştırılmış dosyanın (initramfs) bozuk olduğunu söylüyor.
Alıntı
XZ compressed data is corrupt

iso dosyasına MD5 kontrolü yaptınızmı ?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »
irc: #archtr

Motorola Atrix: cm7.2

Çevrimdışı tarakbumba

  • Newbie
  • *
  • İleti: 252
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2012 - 16:35:22 »
initrd imajı bozuk. Kurulum için kullandığınız ISO imajında md5 sağlaması yaptınız mı? Bana kalırsa imajı internetten indirirken bozulmuş. Bozuk ise yeniden indirmekten (bu tip indirmeler için torrent kullanın, kendiliğinden md5 sağlaması yapar) başka çare yor. ISO imajı bozuk değil ise CDye yazdırma veya USB belleğe atma sürecinde (hangi yöntem olduğunu belirtmemişsiniz.) sorun oluşmuştur. CDye mümkün olan en düşük hızda (4x veya 8x) yazdırın veya USB  belleği baştan biçimlendirip deneyin. Ayrıca belgelere de bir bakın, yardımcı olabilir.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2012 - 16:46:53 »
Alıntı yapılan: "tarakbumba"
initrd imajı bozuk. Kurulum için kullandığınız ISO imajında md5 sağlaması yaptınız mı? Bana kalırsa imajı internetten indirirken bozulmuş. Bozuk ise yeniden indirmekten (bu tip indirmeler için torrent kullanın, kendiliğinden md5 sağlaması yapar) başka çare yor. ISO imajı bozuk değil ise CDye yazdırma veya USB belleğe atma sürecinde (hangi yöntem olduğunu belirtmemişsiniz.) sorun oluşmuştur. CDye mümkün olan en düşük hızda (4x veya 8x) yazdırın veya USB  belleği baştan biçimlendirip deneyin. Ayrıca belgelere de bir bakın, yardımcı olabilir.

Cevap için teşekkür ederim.

Md5 kontrolü yaptım,Ubuntu 12.04 üzerinde unetbootin ile usb den kurulum yapmaya çalışıyorum.

Yeni bir iso indirip tekrar deneyeceğim.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2012 - 17:27:33 »
İndirdiğimiz ISO kalıbını eğer imkan varsa VirtualBox ile deneyebilir miyiz ?



Alternatif olarak aşağıdaki ISO kalıplarını kullanabiliriz.

http://sourceforge.net/projects/chakra/ ... e/2012.02/
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #12 : 17 Mayıs 2012 - 18:53:56 »
Alıntı yapılan: "decent"
İndirdiğimiz ISO kalıbını eğer imkan varsa VirtualBox ile deneyebilir miyiz ?



Alternatif olarak aşağıdaki ISO kalıplarını kullanabiliriz.

http://sourceforge.net/projects/chakra/ ... e/2012.02/

Virtualbox ile bu güne kadar tanışmadım bilgim yok maalesef.

Ben son sürüm indirmiştim,eski sürüm de indirip denerim.

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2012 - 12:37:52 »
Alıntı yapılan: "decent"
İndirdiğimiz ISO kalıbını eğer imkan varsa VirtualBox ile deneyebilir miyiz ?



Alternatif olarak aşağıdaki ISO kalıplarını kullanabiliriz.

http://sourceforge.net/projects/chakra/ ... e/2012.02/

@decent,

linkteki kalıbı indirdim,unetbootin ve liveusbinstall isimli iki programla grafik arayüzü üzerinden ve konsoldan dd if ile başlayan komut ile usb diske kurulum yapmayı denedim.

Konsoldan yüklemede başalngıç olamadı,bootable disk değil uyarısı verdi devam edemedim.

Diğer iki program ile açılış ekranını geçemedim,default seçeneği geri sayım bitince tekrar başlıyor,dil türkçe seçilince siyah ekran ve boot: şeklinde komut satırı geliyor,hiç bir şey yapmaz isem tekrar ilk ekrana dönüyor.

boot: ekranında tab tuşuna basarak seçenekleri görüntüledim,türkçeye ait komutu yazdım ama olmadı maalesef.

Resimleri ekte;

http://i.imgur.com/t6sqr.jpg" alt="" class="bbc_img" />,
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #14 : 18 Mayıs 2012 - 13:18:46 »
Malesef Chakra'yı usb ile kurmaya kalkdığımda aynı sorunu yaşadım. Çözümü iso kalıbını DVD'ye yazarak bununla kurulumu yapmakta buldum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #15 : 18 Mayıs 2012 - 13:24:46 »
Alıntı yapılan: "cumali"
Malesef Chakra'yı usb ile kurmaya kalkdığımda aynı sorunu yaşadım. Çözümü iso kalıbını DVD'ye yazarak bununla kurulumu yapmakta buldum.

Kısmet değilmiş diyelim,teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2012 - 13:26:57 »
Rica ederim, ancak hemen pes etmeyin. Eger amaç Arch veya Arch tabanlı linux dağıtımı kullanmaksa çözüm var.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #17 : 18 Mayıs 2012 - 13:42:06 »
Alıntı yapılan: "cumali"
Rica ederim, ancak hemen pes etmeyin. Eger amaç Arch veya Arch tabanlı linux dağıtımı kullanmaksa çözüm var.

Pes etmek olarak düşünülebilir tabii ama ilk mesajımda da belirtmiştim,kde masaüstü ile Pardus kullanıyorum,daha önce hiç Arch veya Arch tabanlı dağıtım kurmadım/kullanmadım.

Hem sürekli güncel hem kde hem de Arch tabanlı olduğu için denemek istemiştim.

Kısmet değilmiş derken şu an için diye ekleyelim,ilerde bir gün belki diyelim.

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı tarakbumba

  • Newbie
  • *
  • İleti: 252
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #18 : 18 Mayıs 2012 - 13:53:36 »
Chakra yerine Arch kurmayı deneseniz bana göre daha iyi olurdu.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı ♡ YFDogan ♡ Unutmayacağız

  • Newbie
  • *
  • İleti: 467
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #19 : 18 Mayıs 2012 - 15:22:32 »
Diğer Arch bağlantılarından Bridge Linux2012.4 KDE sürümünü indirip kurabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Rbbt

  • Newbie
  • *
  • İleti: 256
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #20 : 18 Mayıs 2012 - 20:15:10 »
@AguilaNegra, Arch + KDE en iyisi, bence bu şekilde kurmayı dene önce Arch kur sonra üstüne KDE, Chakra veya Bridge ile daha kolay olur ama bu şekilde daha verimli oluyor (:
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı Oburix

  • Newbie
  • *
  • İleti: 43
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #21 : 18 Mayıs 2012 - 21:43:50 »
bilmiyorum ben misal bridge kde yi rahatca kurdum netbook uma o kadar da kasıntılı çalışmıyor işin doğrusu
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı cumali

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2.228
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #22 : 18 Mayıs 2012 - 22:34:35 »
Haklısınız, birde sistem ayarlarından nepomuk semantik masaüstünü etkinleştir satırındaki kutucukta bulunan tıkı kaldırıp birde öyle deneyin. ( Tık varsa ) O zaman neredeyse Gnome ortamından fazla bir farkı kalmıyor.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı AguilaNegra

  • İleti: 44
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #23 : 19 Mayıs 2012 - 11:34:53 »
Öneriler için teşekkür ederim.

Bridge indirdim ve usb den canlı olarak sorunsuz açabildim,kurmak için sorun olmayacağını düşünüyorum.

Bu konuda sormak istediğim şu dur ki;

Arch tabanlı dağıtımlar,Chakra,Bridge,ArchBang ve bilmediğim diğerleri aynı depoları kullanıyor ve tema ikon seti gibi küçük farklarla ayrılıyorlar değl mi?

Diğer bir deyişle,hedefim değil ama,Bridge kurduktan sonra istersem Chakra gibi de yapabilirim.



Mesela LMDE de debian tabanlı ama debian depo kullanmıyor,hatta sürekli güncel sürüm için söylüyorum,debian bile tek depo kullanmak yerine,kararlı ve test sürümü  gibi bölünme gereği duymuş.



Benim hedefim,Kde masaüstü ile sürekli güncel bir sürüm bulundurmak ve başarılı olduğum Bridge yi kurmak.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »

Çevrimdışı decent

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 1.092
    • ARCHER KIM
  • Dağıtım: Arch Linux <:> Ubuntu
  • Sürüm: *
  • Ekran Kartı: Nvidia / ATI
Re: Chakra kurulumda kernel panic hatası
« Yanıtla #24 : 19 Mayıs 2012 - 12:00:11 »
Alıntı yapılan: "AguilaNegra"
Öneriler için teşekkür ederim.

...



Benim hedefim,Kde masaüstü ile sürekli güncel bir sürüm bulundurmak ve başarılı olduğum Bridge yi kurmak.


Bridge tespitin doğru, güle güle kullan.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Guest »