*
Arch Linux Türkiye Forum


Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

[Çözüldü]Arch linux bağlantı sorunu 3080

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Newbie İleti: 79 *
[Çözüldü]Arch linux bağlantı sorunu
« : 03 Nisan 2012 - 22:32:30 »
Tekrar merhaba

İlk açılışta her şey normal çalışıyordu fakat daha sonraki açılışlarda bağlantı sorunu yaşıyorum özellikle GNOME üzerinde.

İlginç olan konsoldan çalışan bağlantı GNOME üzerinde çalışmaması ve ayarlama yapmaya kalktığımda ayar pencereleri pasif durumda herhangi bir ekleme ayarlama yapamiyorum.

Neden olabilir diye düşünüyorum da aklıma bir şey gelmiyo, kullanıcı haklarım da yönetici seviyesinde, tek bir şey aklıma geliyor, acaba kullanıcı oluştururken "network" hakkını yazmaya unuttum mu diye, ve bu durumu nasıl düzeltebilirim diye de bir fikrim yok.

Fikri olan ???

önceden teşekkürler !
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: decent »

Administrator İleti: 1.092 *****
RE: Arch linux kurulum sonrası yapılandırma
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2012 - 22:41:38 »
@çömez,


Kod: [Seç]
gpasswd -a KULLANICI_ADI network


ALT+F2 ile
Kod: [Seç]
kdesu gnome-control-center


istediğiniz ayarları yapın, bilgisayarı kapatıp açın.



Ayrca bkz.

Ağ Yapılandırması
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: tarakbumba »

Newbie İleti: 79 *
Cvp: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2012 - 13:58:04 »
decent teşekkürler

önergelerinizi izledim, ancak kablo ile bağlanabiliyorum ve ilginç bir yanı da epyhany ön tanımlı tarayıcı çalışmıyor ama Firefox yükledim sorun yok.

tabii değişik kaynaklardan çözüm aradım ve öğrenebildiğimkadar

1. lo

2. eth0

3. eth1

arayüzleri çalışmakta.

eth0 kablosuz bağlantım, donanım ipw2200, tanımlı yükleniyor sorun bağlantı ayarlarını yapamamam, essid ve key belirleyemiyorum nedense ???

kdesu çalışmadı ama sudo gnome-control-center açıp da ağ yöneticisinden ayar yapmaya kaltığımda " ağ yöneticiniz bu sürümle uyumlu değil" hata mesajını almaktayım.

bu hatayı nasıl düzeltebilirim, pacman -Syy, -Syu yaptım ama nafile.

Uzaktan erişim sağlayarak bir el atma imkanınız olabilir mi acaba ?

önceden teşekkürler

kolay gelsin
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Newbie İleti: 256 *
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2012 - 16:05:28 »
eth0' ın kablosuz bağlantınız olduğunda emin misiniz?


Kod: [Seç]
iwconfig
çıktısına bir bakalım önce.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Newbie İleti: 79 *
Cvp: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2012 - 17:33:44 »
iwconfig çıktısı

[cez@cezhst ~]$ iwconfig

lo        no wireless extensions.



eth1      no wireless extensions.



eth0      IEEE 802.11bg  ESSID:off/any  

          Mode:Managed  Channel:0  Access Point: Not-Associated  

          Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power=20 dBm   Sensitivity=8/0  

          Retry limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off

          Power Management:off

          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0

          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0

          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Newbie İleti: 79 *
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2012 - 17:49:30 »
hele şükür bağlandık, sanırım sorun rc.conf DAEMONS satırında ( ...network...) (...networkmanager...) olması gerekiyor

& sudo /etc/rc.d/networkmanager start        komutu sonrası ağa yönetizisi yüklendi ve sonrası zaten kendiliğinden çözüldü.

katkılarınız için teşekkürler, ne uğraştırdı ama.

bu durumda sanırım kurulum dökümanında  DAEMONS satırını anlatmak gerekiyor, tabii yanılmiyorsam bu GNOME 3 için geçerli olabilir yalnız..

herkese kolay gelsin
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Administrator İleti: 1.092 *****
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2012 - 18:07:15 »
Kod: [Seç]
dhcpcd -d
çıktısı nedir ?
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Newbie İleti: 79 *
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2012 - 18:12:40 »
evet arkadaşlar aynen dediğim gibi rc.conf dosyasında DAEMONS (...network...) kelimesini (...networkmanager..) ile değiştirdim ve açılışta daha önceden network yapılandırması esnasında ep ey düşünüyordu şimdi hızlı bir çekilde yüklenmesi gerçekleşiyor.

Yalnız sorunum bitmedi, bu ayara ramen otomatik olarak networkmanager açılışta yüklenmedi ve tekrar uçbirimden el ile yükledikten sonra bağlandı, networkmanager açılışta otomatik yüklenmesini nasıl sağlayabilirim ??

acaba gentoo da olduğu gibi rc-env update benzeri bir komut mu girmeliyim ???

önceden teşekkürler
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Newbie İleti: 79 *
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2012 - 18:38:08 »
Tamamdır arkadaşlar

Edit daemons



You must remove the default network daemon and add the networkmanager daemon, after the dbus daemon:



DAEMONS=( ...dbus networkmanager... )

 bunu düzelltim sorun çözüldü ve şu an otomatik bağlanabiliyorum, amma uğraştırdı ama deydi bir şeyler daha öğrenmiş olduk



dhcpcd -d   çıktısı
Kod: [Seç]
dhcpcd[1191]: version 5.5.5 starting
dhcpcd[1191]: eth0: using hwaddr 00:16:6f:3d:62:33
dhcpcd[1191]: eth0: executing `/usr/lib/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks', reason PREINIT
dhcpcd[1191]: eth0: executing `/usr/lib/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks', reason CARRIER
dhcpcd[1191]: eth1: using hwaddr 00:0f:b0:da:d2:82
dhcpcd[1191]: eth1: executing `/usr/lib/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks', reason PREINIT
dhcpcd[1191]: eth1: executing `/usr/lib/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks', reason NOCARRIER
dhcpcd[1191]: eth0: sending IPv6 Router Solicitation
dhcpcd[1191]: eth0: reading lease `/var/lib/dhcpcd/dhcpcd-eth0.lease'
dhcpcd[1191]: eth0: rebinding lease of 192.168.1.23
dhcpcd[1191]: eth0: sending REQUEST (xid 0x9b52e63d), next in 3.91 seconds
dhcpcd[1191]: eth1: waiting for carrier
dhcpcd[1191]: eth0: acknowledged 192.168.1.23 from 192.168.1.1
dhcpcd[1191]: eth0: leased 192.168.1.23 for 3600 seconds
dhcpcd[1191]: eth0: adding IP address 192.168.1.23/24
dhcpcd[1191]: eth0: adding route to 192.168.1.0/24
dhcpcd[1191]: eth0: adding default route via 192.168.1.1
dhcpcd[1191]: eth0: writing lease `/var/lib/dhcpcd/dhcpcd-eth0.lease'
dhcpcd[1191]: eth0: executing `/usr/lib/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks', reason REBOOT
dhcpcd[1191]: forking to background
dhcpcd[1191]: forked to background, child pid 1230
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: decent »

Administrator İleti: 1.092 *****
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2012 - 19:22:21 »
Yeniden başlattığında otomatik olarak ve sorunsuz başlıyorsa sorun çözülmüş demektir.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Newbie İleti: 79 *
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #10 : 04 Nisan 2012 - 20:18:57 »
decent teşekkürler

aynen dediğin gibi bağlantı konusunda sorun çözüldü

daha önceki kullandığım sürümlerde (ubuntu, mint, v.s. ) bu kadar uğraştırmıyordu da o yüzden biraz zorlandık, ama sonuçta haloldu, bazı şeyleri sürekli değiştirdikleri için devamlı takip etmek gerekir.

Bu sorun çözümü esnasında şunları öğrenmiş oldum

1.Gerekli sürücülerin yüklü olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor.

2. "networkmanager" yapılandırma esnasında yüklemek gerekiyor.

3. /etc/rc.conf  dosyasında DAEMONS satırında  hali hazırda gelen (...network..) uygulamasını networkmanager olarak ve dbus sonrası değiştirmek yani DAEMONS ( ... dbus networkmanager ...) şeklinde olmalı.

 

tekrar teşekkürler
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »

Administrator İleti: 1.092 *****
RE: Arch linux bağlantı sorunu
« Yanıtla #11 : 04 Nisan 2012 - 20:26:48 »
Rica ederiz, güle güle kullan.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 1970 - 02:00:00 Gönderen: Anonymous »