Arch Linux Türkiye Forum

ARCH LINUX YARDIM VE DESTEK => Uygulamalar, Masaüstü Yöneticileri => Konuyu başlatan: boraalper4 - 12 Temmuz 2012 - 10:04:12

Başlık: [Çözüldü]Packer Sorunu
Gönderen: boraalper4 - 12 Temmuz 2012 - 10:04:12
Merhaba,

bugün packer kurmaya çalıştım ve derleme başarılı oldu(sanırım). Ancak çalıştırmak istediğimde yüklü değilmiş gibi davranıyor.
Kod: [Seç]

[boraalper4@jaguar4 ~]$ sudo packer -S minecraft
Password:
sudo: packer: command not found

O zaman ben de yeniden derleyeyim dedim ancak bu sefer de
Kod: [Seç]
==> ERROR: A package has already been built. (use -f to overwrite)
hatasını verdi.



Tam uçbirim çıktısı için:
Kod: [Seç]

[boraalper4@jaguar4 ~]$ sudo packer -S minecraft
Password:
sudo: packer: command not found
[boraalper4@jaguar4 ~]$ cd packer
[boraalper4@jaguar4 packer]$ makepkg -s
==> Determining latest git revision...
  -> Version found: 20120712
==> ERROR: A package has already been built. (use -f to overwrite)
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: cumali - 12 Temmuz 2012 - 10:11:09
Aur'dan kurmayı denediniz mi? http://https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=33378


Kod: [Seç]
yaourt -S packer
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: boraalper4 - 12 Temmuz 2012 - 10:16:59
yaourt kurulu değil.

Verdiğiniz adresi kullanarak "Tarball"u indirdim ve arşivi açtım:
Kod: [Seç]

[boraalper4@jaguar4 ~]$ cd packer
[boraalper4@jaguar4 packer]$ makepkg -s
==> Determining latest git revision...
  -> Version found: 20120712
==> Making package: packer 20120712-1 (Thu Jul 12 10:15:05 EEST 2012)
==> Checking runtime dependencies...
==> Checking buildtime dependencies...
==> Retrieving Sources...
==> Extracting Sources...
==> Entering fakeroot environment...
==> Starting build()...
==> Connecting to github GIT server....
Cloning into 'packer'...
remote: Counting objects: 664, done.
remote: Compressing objects: 100% (307/307), done.
remote: Total 664 (delta 218), reused 651 (delta 207)
Receiving objects: 100% (664/664), 90.42 KiB, done.
Resolving deltas: 100% (218/218), done.
==> Tidying install...
  -> Purging unwanted files...
  -> Compressing man and info pages...
  -> Stripping unneeded symbols from binaries and libraries...
==> Creating package...
  -> Generating .PKGINFO file...
  -> Compressing package...
==> Leaving fakeroot environment.
==> Finished making: packer 20120712-1 (Thu Jul 12 10:15:15 EEST 2012)
[boraalper4@jaguar4 packer]$ packer
bash: packer: command not found
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: boraalper4 - 12 Temmuz 2012 - 10:22:01
Kusura bakmayın, benim aptallığım:
Kod: [Seç]
pacman -U /path/to/pkg.tar.xz

demeyi unutmuşum.

Konu kilitlenebilir.  :)
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: cumali - 12 Temmuz 2012 - 10:24:06
Kısa yol dururken uzun ve dolamaçlı yollara girmeye gerek duymuyorum. Önce " [Nasıl] Aur depo ekleme" başlıklı konuyu inceleyip geregini yapın. http://http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=6#p8 Sonrasında Aur dan rahatlıkla paketleri yükleyin.
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: cumali - 12 Temmuz 2012 - 10:27:16
Rica ederim, biz buna aptallık demeyelim de akıl edemedim deyin. Hepimiz zaman zaman bu durumları yaşıyoruz. İsterseniz şimdilik konu açık kalsın.
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: boraalper4 - 12 Temmuz 2012 - 10:48:46
Alıntı yapılan: "cumali"
Kısa yol dururken uzun ve dolamaçlı yollara girmeye gerek duymuyorum. Önce " [Nasıl] Aur depo ekleme" başlıklı konuyu inceleyip geregini yapın. http://http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=6#p8 Sonrasında Aur dan rahatlıkla paketleri yükleyin.

Yolu gereksiz yere uzatmışım.  :)  Neyse ki şu anda sorun halloldu.
Başlık: Re: Packer Sorunu
Gönderen: cumali - 12 Temmuz 2012 - 10:52:09
Geri bildirim için teşekkür ederim. :)
Başlık: Re: [Çözüldü]Packer Sorunu
Gönderen: hsngrms - 14 Temmuz 2012 - 15:42:44
Olsun elle kurmak iyidir, tecrübe sahibi oldun bu sayede. :)