Arch Linux Türkiye Forum

ARCH LINUX YARDIM VE DESTEK => Uygulamalar, Masaüstü Yöneticileri => Konuyu başlatan: mozgur - 17 Nisan 2016 - 23:28:12

Başlık: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: mozgur - 17 Nisan 2016 - 23:28:12
Herhangi bir KDE bileşenini indirmeye kalktığımda (plasmoid, renk teması vs.) Notwork error (6) hatası alıyorum ve liste boş geliyor. Bütün KDE bileşenleri için geçerli.



Neden kaynaklı olabilir  veya nasıl debug edebilirim?
Başlık: Re: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: cumali - 18 Nisan 2016 - 08:49:24
Hoşgeldin @mozgur, bahsettigin plasmoid paketi güncelligini yitirdi. Yani eskiden kullanılan bir paket. Plasma widgets adını alan bu paketi yüklemek için kdeplasma-applets-widgetname örneginden yola çıkmalısın. Güncel bir anlatımı deneyin.
Başlık: Re: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: mozgur - 18 Nisan 2016 - 20:57:56
Hoşbulduk. Dostum tek bir paket değil bahsettiğim. Ne renk teması ne masaüstü teması hiçbirşeyi indiremiyorum KDE içinden. Listeler hep boş geliyor ve "Network error (6)" diye bir hata fırlatıyor.
Başlık: Re: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: cumali - 20 Nisan 2016 - 08:33:44
Resmi Arch forumunda da konu açmışsın. http://https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1621183#p1621183 Dikkatimi çeken verdigin resim içerigi boş. Uçbirimi açıp root olduktan sonra


Kod: [Seç]
# pacman -S indirmek istedigin paket adı


komutunu uygula ve çıktıyı buraya aktar. Tabi bundan önce yansıları senkronize etmelisin.


Kod: [Seç]
# pacman -Syy
Başlık: Re: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: mozgur - 23 Nisan 2016 - 09:21:09
(http://http://i.hizliresim.com/E81bd9.jpg)



Dostum "pacman -S indirmek [istedigin paket adı ]" demişsin ama hangi paket? Anlamadın/anlatamadım sanırım sormak istediğim şeyi. Paket yöneticisinden bahsetmiyorum. KDE'nin kendi indirme aracından bahsediyorum.
Başlık: Re: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: hikmetis - 18 Mayıs 2016 - 22:56:27
Aynı hatayı ben de alıyorum acaba çözebildiniz mi?
Başlık: Re: KDE bileşenlerini indiremiyorum - Network Error(6)
Gönderen: hikmetis - 23 Ağustos 2016 - 09:15:08
Sanırım hata giderildi artık aynı hatayı almadan indirebiliyorum.