Arch Linux Türkiye Forum

ARCH LINUX YARDIM VE DESTEK => Uygulamalar, Masaüstü Yöneticileri => Konuyu başlatan: cokomoko - 06 Mayıs 2015 - 18:41:42

Başlık: [Nasıl] Converseen Uygulamasını Başlatma
Gönderen: cokomoko - 06 Mayıs 2015 - 18:41:42
Forumda bir vesileyle bahsetmiştim, sorun yaşadığım az sayıda paketten birinin converseen olduğunu ancak bir kaç hafta önce farkettim
Kod: [Seç]
LC_ALL=C converseen
komutunu verince sorunsuz şekilde converseen açıldı, aynı şekilde eğer docky uygulamasında da benzer sorun yaşıyorsanız ve açılmıyorsa
Kod: [Seç]
env LC_ALL=C docky
komutunu kullanabilirsiniz.

Vakit varken yazayım istedim belki sorun yaşayanlara yardımcı olur.
Başlık: Re: [Nasıl] Converseen Uygulamasını Başlatma
Gönderen: karasu - 06 Mayıs 2015 - 20:32:31
bu sorun sanırım sistemi türkçe kullandığımız için olyor. wiki sayfasından baktığım kadarıyala LC_ALL=C yi locale.conf dosyası içerisine yerşeştiremiyoruz diyor. bende /etc/profile.d/locale.sh'nin içine yerleştiriyim dedim. bir ok `>` işareti eksik koyarak şuan kendisini uçurmuş bulunuyorum :1grin:

bu komutu sudo ile kabul etmiyor, illa root olarak istiyor.

[c]# echo 'export LC_ALL=C' >> /etc/profile.d/locale.sh[/c]

virtualbox'a arch'ı tr olarak kurmuştum. bir de onda deniyorum şuan. :D



deneme1: sistem ingilizceye döndü haliyle converseen açıldı. eklediğim satırı silip yeniden başlatınca tekrar türkçe olarak giriş yaptı.



deneme 2: export LC_ALL=C diye bir shell dosyası oluşturdum açılışa ekledim yine olmadı. meğer export komutu sadece çalıştırıldığı terminal penceresinde (oturumunda) aktiflik gösteriyormuş  :1undecided:



deneme 3: export LC_ALL=C farklı bir dosya içerisinde profile.d de tanımlayayım dedim yine sistem ingilizceye döndü.



tabi adamlar ingilizce kullanıyorlar canları sıkılmıyor bu dudrumdan.... eeeeyyyy kanadalı arkadaş duy beni, bir çöz problemi. totemi converseen'i hep terminaldenmi çalıştıracak bu gençlik.
Başlık: Re: [Nasıl] Converseen Uygulamasını Başlatma
Gönderen: cokomoko - 06 Mayıs 2015 - 20:37:08
Evet dil sorunu var hatta bir de moc veya mocp diye bir paket var terminalden müzik dinleniyor onda da böyle veya buna benzer bir sorun vardı dilden dolayı
Başlık: Re: [Nasıl] Converseen Uygulamasını Başlatma
Gönderen: karasu - 06 Mayıs 2015 - 20:51:55
hocam sistemi temelli turkce olarak kullanmaya niyetlenmisttim hatta ve hatta dökümanlarımdaki kurulum şemasını bile türkçeye çevirmiştim vazgeçtim şimdi :'(

bir ara conky manager kurulumuda hata veriyordu geçen denedim gidermişler. LC_ALL yapmadanda kurulabiliyor.

mocp'yi denedim açıldığında bile türkçe karakterlere karşı hiç insafı yok :(
Başlık: Re: [Nasıl] Converseen Uygulamasını Başlatma
Gönderen: cokomoko - 06 Mayıs 2015 - 20:55:00
conky-manager düzelmiş mi?Ne zamandır onu denememiştim bir deneyeyim