Arch Linux Türkiye Forum

ARCH LINUX YARDIM VE DESTEK => Uygulamalar, Masaüstü Yöneticileri => Konuyu başlatan: betseg - 01 Ağustos 2015 - 14:53:39

Başlık: Sanal Arch'ta internet yok
Gönderen: betseg - 01 Ağustos 2015 - 14:53:39
Arch Linux kullanıyorum. GNOME Boxes (QEMU kullanıyor) ile sanal bir Arch yapmak istedim. ip link'te UP görünüyor, ping atabiliyorum ama ping geri gelmiyor.
Başlık: Re: Sanal Arch'ta internet yok
Gönderen: betseg - 02 Ağustos 2015 - 19:01:34
mrb
Başlık: Re: Sanal Arch'ta internet yok
Gönderen: cokomoko - 02 Ağustos 2015 - 21:50:32
Gnome Boxes 2yıl önce kullanmıştım, pek fazla tecrübem yok o konuda sanalda sıfırdan arch kurulumunu da aşağı yukarı 3 sene önce denemiştim, gerçi qemu tabanlı sanal deneyimim çok az.Acaba bu sorun qemu'ya mı has yoksa sorun sistemde mi bilemiyorum. Bu durumda siz en iyisi dig veya ping çıktısı geçin bakalım ne diyor?
Başlık: Re: Sanal Arch'ta internet yok
Gönderen: betseg - 02 Ağustos 2015 - 22:10:40
Dig'i nasıl kullanacağımı bilmiyorum.



http://i.hizliresim.com/rVRgMP (http://http)
Başlık: Re: Sanal Arch'ta internet yok
Gönderen: eronis - 03 Ağustos 2015 - 12:53:47
http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/12578/virtual-raspbian-on-qemu-unable-to-connect-to-the-internet



Sanırım link yardımcı olur. Şu an doğrudan deneyip, arch tarafına uygun anlatım yapmam pek mümkün değil ama kurcalarsan sonuç alırsın. Şunu da demeden geçemeyeceğim, şu ana kadar virtualbox'dan hiçbir şikayetim olmadı. Olmazsa onu denemek isteyebilirsin çünkü qemu hakkında benim de çok fazla bilgim olduğu söylenemez. Bunun yanı sıra pek çok youtube kanalı (Özellikle dağıtım inceleyenler) virtualbox kullanır. Araştırmanı tavsiye ederim...
Başlık: Re: Sanal Arch'ta internet yok
Gönderen: cokomoko - 03 Ağustos 2015 - 13:08:44
qemu ilk Arch'ı 2012'de kurduğumda kullanmıştım ama pek randıman alamayınca virtualbox'a geçmiştim o zaman.Bence de virtualbox daha kullanışlı, daha iyi.