Arch Linux Türkiye Forum

KATKI ÇALIŞMALARI => Yazılım ve Oyun İncelemeleri => Konuyu başlatan: ata - 28 Mayıs 2015 - 20:57:23

Başlık: compiz görünmüyor
Gönderen: ata - 28 Mayıs 2015 - 20:57:23
merhaba arkadaşlar

compiz kurdum şu şekilde octopi ile

ama nedense menude çıkmıyor ve ayrıca compiz --replace de yanıt vermiyor kaldırdım yenıden kurdum sonuç aynı

kurulu ama ayar yonetıcısı ve benzeri hiçbirşey çıkmadı

ve sonuçta kaldırdım bu defa şu komutla kurdum yaourt -S compiz-fusion-plugins-extra



sonuç aynı kurulu ama ayar ve kendısı görünmuyor defalarca oturumu ve pcyı kapatıp açtım yınede olmadı

konu hakkında yardımcı olurmusunuz
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: ata - 28 Mayıs 2015 - 21:03:54
resimlerde görüldüğü gibi octopıde yuklu görünüyor menude yok(http://http://s21.postimg.org/5447822vr/Ekran_g_r_nt_s_2015_05_28_20_58_02.png) (http://
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: ata - 28 Mayıs 2015 - 23:50:24
yaourt -S compiz ile geldi ama nede diğerleri çalışmadı anlamadım
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: Alaybey - 29 Mayıs 2015 - 01:49:27
Compizin kurduğunuz paketi: compiz-fusion-plugin-extra bir eklenti. Ayrıca octopide aur desteği yok yada sorunlu diye biliyorum, compizin oradan kurulumu sıkıntı çıkarabilirdi. Çünkü Compiz sadece aurda bulunuyor ve bu yüzden sorun yaşadığınızı düşünüyorum. Yaourt ile direkt aurdan "compiz"  paketini kurmanız doğru bir kurulum olmuş. Sizi yanlış anlamadıysam tabii durum bu sanırım
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: Alaybey - 29 Mayıs 2015 - 01:54:39
Pardon,  telefondan girdiğim için koyduğunuz ekran görüntüsünü şimdi gördüm. Dediğim gibi doğru kurulum sadece "compiz" paketiyle oldu ve o ekran görüntüsünde yok, diğerleri eklenti. Tam şu anda kendi sistemimde de denedim aynı sonuçları aldım.
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: ata - 29 Mayıs 2015 - 02:31:31
fakat compız estra ve dığerlerını kurduğumda ise compiz'i kaldır diyor onu kaldırmak istiyor .

fusion-plugins-extra yapmak istediğim efekt bu paketler içinde örneğın brun gibi bu nasıl oluyor anlamadım
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: Alaybey - 29 Mayıs 2015 - 03:30:14
Fusion extra paketi compiz ile bağımlı değil,  "compiz-core" paketiyle bağımlı. Compiz yerine compiz-core kurulmalı. Tabi o eklenti için ayrıca compiz-bcop ve fusion-plugins-main kurulmalı.



Compizi kaldırmanı istemesi compiz-core ile çakışmamasını sağlamak
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: Alaybey - 29 Mayıs 2015 - 03:43:00
Şu an güncel arch wikiye baktım. Bilgileri doğruladım. Paralel kullanım desteklenmiyor. Ya compiz kullanılacak o eklentilerin olmadan (0.9 sürüm)  ya da compiz-core kullanılacak o eklentiler kullanılabilir şekilde (0.8 sürüm). İyi geceler diliyorum
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: ata - 29 Mayıs 2015 - 16:12:56
bende baktım ama  compız -core kurduğumda ayar sekmesi yok . nasıl ayarlanacak bunu anlayamadım .neyse artık olanla ıdare deceğiz
Başlık: Re: compiz görünmüyor
Gönderen: Alaybey - 29 Mayıs 2015 - 18:26:37
CompizConfig Settings Manager paketini kurmalısın bunun için de,  yani aurda bulunan ismi ccsm